Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kiwecz

Tekst i foto Wioletta 23-07-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprosty20 min.?

Składniki:

- ok. 0,7 dkg kiełbasy pokrojonej w kostkę,
- 6-8 średnich ziemniaków podsmażonych i pokrojonych w kostkę,
- 3-4 średnie cebule pokrojone w drobną kostkę,
- 1 puszka groszku,
- marchewka (jeśli świeża lub mrożona - gotować),
- 1 puszka fasolki konserwowej,
- 1 puszka koncentratu pomidorowego,
- olej do smażenia,
- natka pietruszki,
- sól, pieprz,
- papryka ostra, mielona - do smaku.

Jak przyrządzić:

Kiwecz najlepiej robić w dwóch patelniach.

Na oleju zeszklić cebulę dodać kiełbaskę, oddzielnie smażyć ziemniaki. Potem do patelni z kiełbaską dodać ziemniaki, groszek, marchewkę i fasolkę.
Wymieszać wszystko i poddusić.
Dodać koncentrat pomidorowy i pokrojoną nać pietruszki.
Przyprawić solą, pieprzem i papryką do smaku. Wymieszać.
Jeszcze chwilę całość poddusić i podawać na gorąco.

Uwagi:

Zapewniam – PYSZNE!!!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 23.08.2004 tola

ziemniaki gotowane czy surowe

Zgłoś 26.07.2005 Martana

Mniam Mniam, ja do tego robie jeszcze malutke grzanki z plastrow bagietki posmarowanych maslem czosnkowym - wprawdzie osobiscie jem Kiwecz bez niczego ale moi "mezczyzni" uwielbiaja po... Pokaż więcej

Mniam Mniam, ja do tego robie jeszcze malutke grzanki z plastrow bagietki posmarowanych maslem czosnkowym - wprawdzie osobiscie jem Kiwecz bez niczego ale moi "mezczyzni" uwielbiaja polaczanie bulki i duszonych ziemniakow.

Do Toli - ziemniaki powinny byc surowe:)