Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kliny ziemniaczane z kiełbasą pieprzową i serem mozzarella

Tekst i foto Arla 07-05-2010

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4-średni60 min.-

Składniki:

4 duże ziemniaki, 200 g sera mozzarella, 100 g kiełbasy pieprzowej, 420 g siekanych pomidorów, 1 łyżka oliwy z oliwek.

Jak przyrządzić:

Rozgrzać piekarnik do temperatury 220°C. Na blasze polanej oliwą z oliwek rozłożyć oskrobane ziemniaki, pokrojone w kliny. Piec 30-40 minut, do czasu uzyskania złotego koloru. Tak przygotowane ziemniaki włożyć do naczynia żaroodpornego, dodać posiekane pomidory i obsypać pokrojoną kiełbasą pieprzową. Na wierzchu ułożyć pokrojoną w kostkę mozzarellę, ze względu na łatwą topliwość warto użyć sera mozzarella. Potrawę włożyć ponownie do piekarnika i pozostawić na 10-15 minut, do momentu roztopienia się sera.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.