Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Klopsiki jajeczne

Tekst i foto patinka6 06-03-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2-prosty40 min.-

Składniki:

4 jajka na twardo,
namoczona czerstwa bułka,
1 jajko surowe,
szczypiorek lub koperek drobno posiekany,
przyprawy, sól i pieprz,
bułka tarta

Jak przyrządzić:

Jajka przemielić przez maszynkę, dodać bułkę namoczoną, surowe jajko, przyprawy i zieleninę oraz tyle bułki tartej, aby konsystencja masy pozwalała na ulepienie klopsików. Smażyć na tłuszczu. Pycha z dodatkiem buraczków i ziemniaczkami.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 13.03.2006 kucharka

to jest dobre, nieźle smakuje z surówką z marchwi i jabłek

Zgłoś 02.05.2007 rafcio

juz czuje smak swojego dziecinstwa i przedszkola ale bedzie wyrzerka no i niespodziewana 100 % niespodzianka dla wszystkich do tego sok moze zjablek ' salata posiekana z ukwaszona smietanka... Pokaż więcej

juz czuje smak swojego dziecinstwa i przedszkola ale bedzie wyrzerka no i niespodziewana 100 % niespodzianka dla wszystkich do tego sok moze zjablek ' salata posiekana z ukwaszona smietanka plus moze kisiel lece w garnki bo juz niemoge sie doczekac ...

Zgłoś 09.11.2007 Zielona

bardzo dobre:) zrobiłam z dużą ilością szczypiorku i jest pycha :) polecam na bezmięsne obiady :)

Zgłoś 09.09.2011 Lussi

Wyśmienite!! Moim głodomorom bardzo smakowało.

Polecam dodać pół torebeczki ugotowanego ryżu, do tego zapiekane w piekarniku ziemniaczki..mmmm..

PALCE LIZAĆ :)