Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Klopsy

Tekst i foto MADA 29-11-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
dużo? złprosty60 min.mała

Składniki:

1 kg mięsa mielonego, 1/2 kg kapusty białej, 2 jajka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1/2 szkl. bułki tartej, por, seler, pietruszka (wszystko zielone), marchewka, czosnek, przecier pomidorowy, tłuszcz do smażenia.

Jak przyrządzić:

Kapustę pokrajać, posolić i odstawić na 1 godz.
odcisnąć kapustę, dodać mięso, jajka, mąkę, bułkę, por, seler, pietruszkę (drobno posiekane), doprawić, zrobić klopsy.
Obsmażyć na patelni. Włożyć do garnka, wlać tłuszcz ze smażenia. Podlać wodą. Dodać czosnek rozgnieciony, marchewkę drobno pokrojoną i przecier. Zagotować i doprawić do smaku.

Jak podawać?

Najlepiej z ziemniakami.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 17.12.2004 sprite

jak byn bigdy klopsow nie potrafil zrobic!

Zgłoś 28.06.2005 mila

BIN BIGDY-ale sie usmialam. Potrawa bardzo smaczna. niezbyt skaplikowana,co ceni sobie kazda kobieta pracujaca. pozdrawiam... Pokaż więcej

BIN BIGDY-ale sie usmialam. Potrawa bardzo smaczna. niezbyt skaplikowana,co ceni sobie kazda kobieta pracujaca. pozdrawiam.

Zgłoś 09.02.2010

masakra klopsy kaasza manna i pekinska;/

Zgłoś 07.09.2010 omzyn

do: sprite

ja nie umiem klopsow zrobic zawsze jest ten 1 raz :)

Zgłoś 07.09.2010 omzyn

hej to chyba nie jest dobrzy przepis ??? lol ratunku