Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Klopsy z kalafiora

Tekst i foto agnesj77 24-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? zł-ok. 30 min.?

Składniki:

1 średni kalafior, 1 cebula, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 jajka, 1/2 szkl. mąki, bułka tarta, sól, pieprz i vegeta.

Jak przyrządzić:

Kalafior ugotowac na półtwardo w całości. Odsączyć. Kalafiorowe różyczki oderwać od łodyżek, rozgnieść w misce. Cebulę oczyścić, obrać, drobno pokroić. Do kalafiora dodać koncentrat, mąkę, cebulę, jajka i wymieszać. Formować klopsiki, obtaczać w bułce tartej. Ugotować na parze.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.