Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Knedliczki

Tekst i foto PALIDA 07-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

40 dag mąki, 2 czerstwe bułki, 2,5 dag masła, jajo, szklanka wody sodowej, szczypta proszku do pieczenia, sól

Jak przyrządzić:

Bułki obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Przesianą mąkę mieszamy z wodą sodową, roztrzepanym jajem, proszkiem i solą. Mieszamy, aż zacznie odchodzić od łyżki (w razie potrzeby dodajemy mąkę). Dodajemy bułkę i mieszamy.
Gotujemy kluski na lekko osolonej wodzie.

Jak podawać?

z mięsem, sosami mięsnymi lub grzybowymi...
A zresztą wszyscy je znacie :)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 02.06.2006 Grażyna

...mniam! spróbowałam!

Zgłoś 21.11.2006 gosia

nie chce wyrażać negatywnych opinii ale ten przepis jest beznadziejny!! szkoda 3 jajek! Kobieto ty lepiej naucz się, zeby wody nie przypalić!!