Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Kociołek Gapiniński

Tekst i foto Arek 141 03-03-2010

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
440 złśredni60-120 min.-

Składniki:

1 papryka czerwona, zielona, żółta i papryczka chili, 1 duża cebula (biała i czerwona), 1/2 kapusty białej, 3 ząbki czosnku, 2 kostki rosołowe drobiowe, 3 świeże pomidory lub mały koncentrat 30%, 1/2 kg boczku wędzonego, 1/2 kg kiełbasy wiejskiej, 1 kg ziemniaków, 100 gr oleju rzepakowego.

Jak przyrządzić:

Boczek i kiełbasę wrzucić na gorący olej, dusić 10 minut, następnie wrzucić cebulę, ziemniaki drobno pokrojone i dusić przez kolejne 20 minut, do wywaru włożyć pokrojoną paprykę i 2 kostki rosołowe i doprawić pomidorami lub koncentratem, dla smaku doprawić morską solą z czosnkiem lub dla ostrości pieprzem cytrynowym. Smacznego
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 04.03.2010 buon gustaia

A co z kapustą? kiedy ją wrzucać i jak pokrojoną?

Zgłoś 06.03.2010 Arek 141 (arekkarsznicki@wp.pl)

a kapustę należy natychmiast wyrzucić!