Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kokardki z papryką

Tekst i foto Paulicha1100 30-04-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
6------ złprosty30 min.260 - porcja

Składniki:

30 dag makaronu kokardki,
1 strąk czerwonej papryki,
kilka małych ostrych papryczek chili,
2 łyżki czarnych oliwek bez pestek,
gałązka świeżej bazylii,
sól,
świeżo zmielony pieprz,
2 łyżki oliwy z oliwek

Jak przyrządzić:

Makaron ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku, odcedzić, ostudzić.
Papryki dokładnie umyć, pokroić na paski, oddzielić gniazda nasienne, poddusić na oliwie razem z osączonymi czarnymi oliwkami.
Dodać osączony makaron, przyprawić do smaku solą, pieprzem, dodać listki bazylii, chwilę przesmażyć.

Jak podawać?

Na talerzu:)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.