Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kokardki z sosem łososiowym

Tekst i foto fi 04-02-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty25 min.?

Składniki:

- kluski kokardki,
- 1 opakowanie czerwonego lososia w plastrach
-smietana danone "szef kuchni" 22%,
- 1 duzy, ladny brokul,
- 2 czerwone cebule,
- 1 biala cebula,
- 1 dlugi serek smietankowy hochland,
- 1 maly jogurt danone,
- odrobina czosnku,
- oregano,
- duzo majeranku,
- sol,
- pieprz.

Jak przyrządzić:

1. Cebule posiekac, lososia rozdziabdziac.
2. Na oliwie zeszklic cebule z wycisnietym czosnkiem i ziolami.
3. Dodac lososia, chwilke smazyc.
4. Dolac smietane i jogurt (mniej wiecej po tyle samo).
5. Dusic 15 minut.
6. Dodac pokrojony serek, dusic do rozpuszczenia. Dodac sol.
7. Brokula podzielic na male czastki i sparzyc.

Uwagi:

Sposob podania:
wysypac na talerz brokuly, na to nalozyc kluski. calosc zalac sosem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 31.03.2007 maus

co to znaczy rozdziamdziac?:))) nie moglabym go po prostu posiekac? hmm:)