Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kokosowa pychotka

Tekst i foto Krysia 27-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
313 złprosty30 min.?

Składniki:

1 woreczek ryżu,
1 puszka mleczka kokosowego,
2 marchewki,
garść ugotowanego szpinaku,
pół łyżeczki pasty curry

Jak przyrządzić:

Mleczko wlać na patelnię, chwilę podgotować na małym ogniu, następnie dodać pastę curry. Ugotowane marchewki pokroić w duże kostki i również dodać do potrawy. Ugotowany szpinak odcisnąć, posolić i ułożyć miejscowo na patelni. Całość podgotować z 5 minut. Ugotowany ryż polać przygotowaną potrawą.

Jak podawać?

Podawać z zieloną sałatą, pomidorem i ogórkiem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 17.05.2007 Ano

brzmi dziwnie, ale jest tasty

Zgłoś 25.10.2008 hihi

nie brzmi smacznie