Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kolorowe ziemniaki

Tekst i foto aga 08-08-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty90 min.?

Składniki:

- 40 dag ziemniaków,
- 5 małych cebulek,
- 30 dag marchewki,
- papryka czerwona,
- łyżka oleju,
- łyżka słodkiej śmietany,
- łyżeczka Vegety,
- po pół łyżeczki lubczyku,
- kminku,
- ziół prowansalskich,
- łyżka posiekanej natki pietruszki.

Jak przyrządzić:

Ziemniaki obrać i pokroić na grube kawałki. Rozgrzać olej w rondlu, podsmażyć ziemniaki pod przykryciem. Dodać umyte i pokrojone w pierścienie cebulki, w półplasterki -marchewki, w paski -paprykę i krótko poddusić. Na końcu wlać pół szklanki wody, wsypać Vegetę, przykryć i dusić na niedużym ogniu. Doprawić do smaku, zabielić śmietaną. Posypać natką.

Uwagi:

Ziemniaki przed smażeniem można podgotować (ok.15 min.)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.