Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kolorowy bukiet

Tekst i foto Esme 27-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty10 min.średnia

Składniki:

papryka czerwona, zielona i żółta, kukurydza, cukinia, marchew, zielony groszek, brokuły, fasolka, (w zależnosci od upodobań można dodać inne warzywa), parówki.
Sos beszamelowy: pieprz cytrynowy, bazylia.
Sos śmietanowy (na bazie majonezu): Słoik majonezu (200 ml),
2 łyżki śmietany

Jak przyrządzić:

Parówki kroimy w plasterki i podsmażamy na oliwie, dodajemy do nich pokrojone warzywa i smażymy około 8-10 minut, aby nie były twarde. Pod koniec dodajemy sos i pieprz, i bazylię. Można również dodać odrobinę czosnku.

Uwagi:

Danie jest szybkie w przygotowaniu, smaczne, idelanie nadaje się jako dodatek do ryb lub kurczaka (wtedy przyrządzamy je bez parówek).
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.