Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Kolorowy filet

Tekst i foto marzena 28-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
215 złprosty30 min.niska

Składniki:

2 filety kurczaka, papryka żółta, czerwona i zielona, cukinia, ananas - pół puszki lub świeży, brokuł

Jak przyrządzić:

Umyj i oczyść filety kurczaka. Możesz je obtoczyć w marynacie lub w otrębach pszennych i sezamie (polecam). Następnie włóż filety na 60 min do lodówki. Paprykę umyć, usunąć nasienie i pokroić w paski. Cuknię umyć i pokroić w plasterki. Ananasa pokroić w kosteczkę. Brokuł umyć, porozdzielać różyczki. Warzywa wymieszać i ułożyć razem z filetami do parowaru (ale do osobnych szufladek). Gotować warzywa, aż będą miękkie.

Jak podawać?

Gotowe filety podawać razem z warzywami i sokiem. Można podawać z ryżem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.