Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Koperkowy sos do ryby

Tekst i foto Klopsia 07-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.no... trochę

Składniki:

1 op. śmietany 36% (mały kubeczek - 200 ml),
10 dag sera pleśniowego - np. rokpol,
1 łyżeczka startej skórki z cytryny,
drobniutko posiekany koperek (ja lubię dużo - ok. łyżki)

Jak przyrządzić:

Śmietanę podgrzać i dodać startą skórkę z cytryny, starty lub pokruszony ser i dokładnie wymieszać - aż się rozpuści. Dodać koperek, wymieszać.

Jak podawać?

W miłym towarzystwie - solo smakuje trochę gorzej :)

Uwagi:

Takim sosem można polać każdą białą rybę - gotowaną, pieczoną czy smażoną (na ciepło lub na zimno). Spróbujcie - moim zdaniem pycha:)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 09.05.2006 lalapupu

wydaje mi sie, ze taki sos naprawde musi byc przepyszny :) obawialabym sie tylko, czy biala ryba nie bedzie do niego za delikatna, ale moze skladniki sa w takich proporcjach, ze nie. smietana sl... Pokaż więcej

wydaje mi sie, ze taki sos naprawde musi byc przepyszny :) obawialabym sie tylko, czy biala ryba nie bedzie do niego za delikatna, ale moze skladniki sa w takich proporcjach, ze nie. smietana slodka czy kwasna?

Zgłoś 01.07.2007 Gepard

zawsze go robje jest pych

Zgłoś 20.11.2010 taga

Jak dla mnie to,musiałam dodać soli ale może być.