Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kopytka na szybko

Tekst i foto Marta 11-05-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?5 złśredni8 min.?

Składniki:

kopytka (już ugotowane, ponieważ robię je, gdy moja babcia ugotuje kopytka - ja mam 14 lat),
margaryna,
cynamon,
cukier,
bułka tarta

Jak przyrządzić:

Na patelini roztapiamy margarynę. Gdy tłuszcz sie roztopi wrzucamy kopytka. Gdy będą już dobrze ciepłe zwyczajnie wrzucamy do nich bułkę tartą (ilość zależy od upodobań) i mieszamy. W rezultacie tego kopytka beda wyglądały na lekko obtaczane. Następnie słodzimy i posypujemy cynamonem (ile kto chce i jak kto lubi). Życzę smacznego i proszę o komentarze.

Jak podawać?

Podawać tylko na gorąco.

Uwagi:

Danie powinno jeść się tylko na ciepło, gdyż zimne straci smak. Danie jest dość syte i raczej zalicza sie do kopytek podawanych na słodko.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 08.08.2005 katie

Nie lubie na slodko.

Zgłoś 29.08.2005 kasia

Baardzo pyszne!!!!!!!!!!!Dobrze wygląda i dobrze smakuje.To pomysł 14-latki z dużą wyobrażnią.Polecam wszystkim!!!!!!!!!

Zgłoś 14.09.2005 majtuta

Też tak jadam kopytka i bardzo je sobie chwale :-)

Zgłoś 09.11.2005 aga

Gratuliję, kopytka są przepyszne, ja do bułki odrazu dodaję cukier i razem smaże.

Zgłoś 29.11.2005 Anuszka

super z cynamonem jeszcze nie jadłam bardzo smacznie wyszło mój 5 letni synek był zachwycony pozdrawiam

Zgłoś 28.03.2006 darek

Wydaje się dość ryzykowne, słoszenie kopytek , ale skoro zaryzykowałem ich zjedzenie na maśle i mi smakowały to zaryzykuję ten przepis :) w wogóle lubię dania ziemniaczne a tego jeszcze nie ptub... Pokaż więcej

Wydaje się dość ryzykowne, słoszenie kopytek , ale skoro zaryzykowałem ich zjedzenie na maśle i mi smakowały to zaryzykuję ten przepis :) w wogóle lubię dania ziemniaczne a tego jeszcze nie ptubowalem.

Zgłoś 23.05.2006 DZADZA

zaryzykowałem.......PYSZNE:)))

Zgłoś 15.10.2006 kin

tak samo mozna odgrzewac pierogi z serem i rodzynkami