Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kopytka nadziewane

Tekst i foto EDYTA 19-09-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złbardzo trudny? min.?

Składniki:

Ciasto jak na kopytka, tylko trochę rzadsze. Farsz: 7 pieczarek, 3 jajka ugotowane na twardo, cebula podsmażana, przyprawy, bułka tarta do obtaczania.

Jak przyrządzić:

Cebulę podsmażamy, dodajemy pokrojone pieczarki, podsmażamy. Trochę dusimy na małym ogniu, później dodajemy drobno pokrojone jajka i przyprawy. Ciasto wałkujemy i kroimy w kwadraty i nakładamy troszkę farszu i zalepiamy. Obtaczamy w samej buiłce tartej. Smażymy na złoty kolor.

Jak podawać?

Można podawać z barszczem.

Uwagi:

Ciasto musi być dość rzadkie, bo obtaczamy tylko w bułce.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 20.09.2006 Papusia

Robię na obiad ,zobaczymy co wyjdzie.Po konsumpcji napiszę wrażenia smakowe;)

Zgłoś 16.02.2007

Papusia żyjesz? bo nie wiem czy moge gotowac bez obaw o ŻYCIE członków rodziny,HIHI

Zgłoś 28.06.2007 ali

a gdzie przepis na ciasto?

Zgłoś 14.02.2008 Mateusz

Nie ma czegoś takiego jak "kopytka nadziewane", to są knedle jak już...

Zgłoś 22.02.2014 gość

moja mama tez robila tylko dawala jeszcze plasterek szynki i sera zlepiala w trojkaty i obtaczala w bulce tartej i smazyla byly pyszne