Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Koreczki ogórkowe

Tekst i foto steles 03-09-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty5 min.niska

Składniki:

2,5 kg ogórków średniej wielkości (nie za grube), 0,5 kg cebuli, 2 łyżki soli, 1/4 kg cukru, 1 opakowanie pieprzu ziołowego, pół szklanki oleju, 1/4 litra octu.

Jak przyrządzić:

Ogórki bez obierania ze skórki pokroić w 2-2,5-cm koreczki, cebulę w plastry, dodać sól, cukier, olej, pieprz ziołowy, wymieszać dokładnie i zostawić na noc. Następnego dnia dodać ocet, dobrze wymieszać, włożyć do słoiczków i zalać zalewą wytworzoną przez noc. Pasteryzować 5 minut.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 12.02.2011 kuchnia

Zgłoś 23.08.2010 mateusz

zrobiłem to pycha mmmmniam !!!!!:)