Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Koreczki z mozzarellą i truskawką w gałce muszkatołowej

Tekst i foto Sorbonne 27-06-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
30 korków15 złprosty15 min.mało

Składniki:

- kulka mozzarelli,
- ok. 15 dorodnych truskawek,
- sloiczek korniszonow,
- ok. 15 czarnych oliwek,
- owoc galki muszkatolowej do starcia,
- wykalaczki,
- liscie salaty do dekoracji.

Jak przyrządzić:

Wszysko myjemy co trzeba umyc. ;-) Oliwki, truskawki kroimy na pol. Mozzarelle kroimy w kawalki badz recznie dzielimy. Na wielki talerz badz polmisek kaldziemy liscie salaty a na to kladziemy koreczki skladajace sie z nadzianego na wykalaczke kawalka mozzarelli, pol truskawki, oliwki i korniszonka. Wszystko oproszamy swiezo starta galka.

Uwagi:

Uwazac na to zebt nadziewajac skladniki nie wkaldac mozzarelli na sam spod bo jest bardzo miekka i moze sie uszkodzic.
Dla lepszego efektu kolorystycznego mozna zmienic kolejnosc nadziewanych skladnikow.
doskonale do bialego wina renskiego i do bialego pieczywa. Albo takze jako lunch na upaly.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 15.07.2004 Czarownica

Lubie wyzwania kulinarne, ale czy truskawki pasują do korniszonków, albo oliwek ???

Zgłoś 18.07.2004 Sorbonne

Pasuja a nawet wiecej! Moi znajomi dodaja do truskawek kaparki, kawalki naciowego selera. Sproboj! Po ta sa wyzwania.

Zgłoś 07.10.2006 PRAWDZIWA Martana

Uwielbiam seler naciowy z sosem tatarskim a ze akurat zbiegly sie cztery rzeczy: moj glod, bycie w posiadaniu selera, sosu i truskawek a na dodatek wczesniejsze przeczytanie przepisu pomyslalam ... Pokaż więcej

Uwielbiam seler naciowy z sosem tatarskim a ze akurat zbiegly sie cztery rzeczy: moj glod, bycie w posiadaniu selera, sosu i truskawek a na dodatek wczesniejsze przeczytanie przepisu pomyslalam - raz sie zyje! Autorka przepisu ma racje - kombinacje kulinarne, ktore w slowie wydaja sie nie do przyjecia wychodza czesto wspaniale, pozdrawiam.