Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Korzenna wątróbka z owocami

Tekst i foto Madziotto 24-11-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4-65 złprosty30 min.średnia

Składniki:

60 dag wątróbki drobiowej, szklanka mleka, 20 dag ananasa w zalewie, 2 łyżeczki mielonego imbiru, 1 łyżeczka gałki muszkatołowej, 2 łyżki mąki, sól, pieprz, olej.

Jak przyrządzić:

Wątróbki starannie myjemy i moczymy godzinę-dwie w mleku, a następnie znowu myjemy i suszymy. Posypujemy wątróbkę mąką (chociaż ja często smażę wątróbkę bez uprzedniego posypywania mąką). Zarumieniamy. Ananasy kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię razem z zalewą. Wsypujemy imbir, pieprz, gałkę i dusimy bez przykrycia, aż sos zgęstnieje, a wątróbka będzie miękka.

Potrzebne przybory:

patelnia, deska, nóż

Jak podawać?

Najlepiej smakuje po prostu z pieczywem ;)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.