Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Kotleciki rybne

Tekst i foto Reno 08-08-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
10? złprosty35 min.?

Składniki:

- 3 sredniej wielkosci dowolne filety rybne,
- 4 sredniej wielkosci ziemniaki,
- bulka tarta,
- jajko,
- sol,
- pieprz,
- przyprawy do ryb,
- olej.

Jak przyrządzić:

Filety rybne rozmrozic i ugotowac na wolnym ogniu, rozgniesc. Ugotowac rowniez ziemniaki i rozgniesc je kiedy sa cieple, dodac rybe, jajko, bulke tarta i przyprawy. Wymieszac calosc i formowac kotlety. Obtoczyc w bulce tartej, smazyc krotko na lekko zloty kolor na oleju.

Jak podawać?

Kotleciki podawac z surowka ze swiezej kapusty.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 08.11.2004 barbara

Uwazam,ze z tych proporcji ryba-ziemniak ,wyjda klopsiki ziemniaczane,a nie rybne.

Zgłoś 30.11.2004 doda

wszystko byloby dobrze ale po co te ziemniaki????

Zgłoś 15.03.2005 IzaAk

Zrobiłam i muszę powiedzieć że sa SUPER !!!!! Polecam gorąco dla tych co się boją ości :)

Zgłoś 16.12.2005 kozak

doda co ty masz za wielkie ziemiaki w piwnicy!

Zgłoś 18.04.2006 Ania K

no sprobowalam zrobic i musze przyznac ze jest to pierwszy przepis z czarnej oliwki, ktory mi i mojej rodzinie nie smakowal:(ta proporcja przypominala mi kotlety ziemiaczane z rybka!nie polecam!... Pokaż więcej

no sprobowalam zrobic i musze przyznac ze jest to pierwszy przepis z czarnej oliwki, ktory mi i mojej rodzinie nie smakowal:(ta proporcja przypominala mi kotlety ziemiaczane z rybka!nie polecam!

Zgłoś 25.11.2007 Kasia

Aniu, skad wzielas czarne oliwki?

Zgłoś 27.02.2008 marscins

Czarna oliwka tak kiedys sie nazywala lulinarna podstrona na O2...