Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kotleciki w sosie musztardowym

Tekst i foto Agatta 19-11-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty35 min.?

Składniki:

8 kotlecików z polędwicy lub schabu, 100 ml wywaru (może być z kostki), 200 ml śmietany, 5 łyżeczek musztardy francuskiej, 4 łyżki oleju, 4 łyżki mąki,
sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Mięso oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju. Nadmiar tłuszczu wylewamy. Mięso zalewamy wywarem i dusimy 10 min. Dodajemy śmietanę i dusimy następne 10 min. Dodajemy musztardę, mieszamy, żeby ją dobrze rozprowadzić, gotujemy jeszcze chwilę.

Jak podawać?

Podajemy z makaronem lub ziemniakami puree.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 04.04.2007 Smakoszka

Bardzo dobry i prosty przepis, danie smakowalo wszystkim domownikom. Polecam

Zgłoś 13.11.2007 gotoxy

Proste

Pyszne

Polecam !

Doskonale współgra z kieliszkiem wina :)

Zgłoś 24.09.2008 smz

rewelacyjny danie

Zgłoś 07.08.2008 mada

REWELACJA. Smakowało wszystkim, nawet mojemu 5-letniemu synkowi. Robiłam już kilka razy, a najlepiej wyszło, gdy zamiast schabu dałam szynkę. Szczerze polecam !!!!

Zgłoś 28.02.2010 jowita

Smakowalo wszystkim, polecam bardzo dobry przepis.