Kotleciki z filetów
Tekst i foto
mikamon
11-11-2006
Porcje: | Koszt: | Trudność: | Czas: | Kaloryczność: |
12 | ? zł | prosty | 20 min. | ? |
2 filety z kurczaka, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 łyżki mąki zwykłej, 3 łyżki bułki tartej, 1 łyżka majonezu, 1 łyżka musztardy, mleko.
Filety pokroić w kostkę, doprawić przyprawą do kurczaka, wsypać resztę składników, wymieszać, dolewajac mleka (na tyle, by nie było za gęste). Nakładać łyżką na rozgrzany olej, smażyć kotleciki z obydwu stron na rumiany kolor.
Jak trochę postoi, to znów trzeba dolać trochę mleka, bo ciasto zgęstnieje. Smacznego!
Komentarze
Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.