Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Kotleciki z ziemniaków

Tekst i foto Kasik 23-10-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
210 złprosty60 min.średnio dużo

Składniki:

- 0,5 kg ziemniakow,
- 2 jaja,
- 2 łyzki maki ziemniaczanej,
- 2 lyzki maki pszennej,
- pietruszka,
- pieprz, sol, vegeta,
- olej,
- bulka tarta.

Jak przyrządzić:

Ziemniaki posolone ugotowac, pogniesc. Do schlodzonych ziemniakow dodac jaja, make ziemniaczana i pszenna, pokrojona natke pietruszki, przyprawic do smaku sola pieprzem, vegeta i dodac troche bulki tartej.
Mase ugniesc, wymieszac.
Uformowac kotlety, obtoczyc w bulce tartej, smazyc na rozgrzanym ogniu do zarumienienia.
Smacznego!

Potrzebne przybory:

Garnek, miska, noz, patelnia, deska, łyżka.

Jak podawać?

Potrwaw bardzo dobrze smakuje z kapusta kiszona.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 28.10.2004 Zula

Doskonale smakują polane sosem pieczarkowym!!!!!

Ja daję do środka słupek miekkigo sera żóltego. !!!!

Czasem robię z ziemniaków pozostałych z obiadu z poprzedniego dnia!

Py... Pokaż więcej

Doskonale smakują polane sosem pieczarkowym!!!!!

Ja daję do środka słupek miekkigo sera żóltego. !!!!

Czasem robię z ziemniaków pozostałych z obiadu z poprzedniego dnia!

Pychota, polecam!!!

Tanie danie!!!

Zgłoś 10.11.2004 RENI

SĄ NAPRAWDĘ PYSZNE !

JA DODAJĘ POKROJONE W KOSTECZKĘ PIECZARKI Z CEBULKA TAKŻE DROBNO POSIEKANĄ I PODSMAŻAM NAJPIERW NA PATELNI

SMAKUJE ZNAKOMICIE

Zgłoś 26.11.2004 Jolka

Super,pyszne!

Zgłoś 08.04.2005 kiziolek

ja wlasnie zrobilam i musze przyznac ze wniebowzieta nie jestem;)

ale sa calkiem dobre...tylko ze ja dalam chyba za duzo jajka i byly troche rzadkie....ale to niestety moja wina:)

Zgłoś 28.04.2005 Atka

Bardzo pyszne koteciki. Ja dodaje do masy jeszcze podsmazone pieczarki z cebulka. Pycha i polecam:)

Zgłoś 18.10.2009 Ania

Moja teściowa, której rodzina pochodzie ze Lwowa, dodaje do środka mięsny farsz - jak na pierogi. Wyrabia kształtne paluszki i smaży. Nazywa to "rosyjskie kotlety". Z surówką z kapusty... Pokaż więcej

Moja teściowa, której rodzina pochodzie ze Lwowa, dodaje do środka mięsny farsz - jak na pierogi. Wyrabia kształtne paluszki i smaży. Nazywa to "rosyjskie kotlety". Z surówką z kapusty - pychota.

Zgłoś 16.02.2006 Murka2

to jest pychota. jadlam takie u znajomych. zrobie jutro na obiad

Zgłoś 16.02.2006 Murka2

to jest pychota. jadlam takie u znajomych. zrobie jutro na obiad

Zgłoś 06.06.2005 andzia

wspaniałe z sosem pieczarkowym i surówką z marchewki

Zgłoś 25.07.2005 czerwony_smok

Pyszności!!! Ja zamiast pietruszki dodaję szczypiorek i świeży lubczyk, bardzo smaczne, sycące i tanie!!!

Zgłoś 29.10.2005 Jacek

są zaj........e !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Zgłoś 19.12.2005 Wiesio

Z Waszych komentarzy wynika,iż są super,więc zaraz biorę się do roboty,po moim doprawieniu każde z pospolitych dań awansują do rangi naj,naj,a więc z góry zakładam ,że moje trzy Panie (żona+d... Pokaż więcej

Z Waszych komentarzy wynika,iż są super,więc zaraz biorę się do roboty,po moim doprawieniu każde z pospolitych dań awansują do rangi naj,naj,a więc z góry zakładam ,że moje trzy Panie (żona+dwie córy)będą napewno zadowolone!!

Pozdrawiam

Zdrowych i Wesołych Świąt !!!!!

Zgłoś 23.12.2005 ania

no wlasnie przed chwila zrobilam te kotleciki...przed swietami nie ma duzo czasu na gotowanie, bo zawsze cosik do roboty przed wielkim bum...no i musze powedziec, ze sa rewelacyjne- tanie, szybk... Pokaż więcej

no wlasnie przed chwila zrobilam te kotleciki...przed swietami nie ma duzo czasu na gotowanie, bo zawsze cosik do roboty przed wielkim bum...no i musze powedziec, ze sa rewelacyjne- tanie, szybkie i smaczne! do tego sosik z grzybkow

polecam

wesolych swiat!

Zgłoś 11.04.2006 kotka

Do tych ziemniaków dodaję czosnek,smażoną cebulkę,wegetę i odrobinę jogurtu(może być śmietana też).dwa żółtka.Wymieszam robię małe kotlety i panieruję w jaju i bułce tartej i smażę na gorącej p... Pokaż więcej

Do tych ziemniaków dodaję czosnek,smażoną cebulkę,wegetę i odrobinę jogurtu(może być śmietana też).dwa żółtka.Wymieszam robię małe kotlety i panieruję w jaju i bułce tartej i smażę na gorącej patelni. Można podać uduszone pieczarki w sosie.Surówka z kiszonej kapusty.

Zgłoś 14.04.2006 anka

Właśnie robię...do ziemniaków dodałam koperek, a kotleciki poleję sosem pieczarkowym:) Myslę, że będą pyszne.

Zgłoś 08.05.2006 honcia4

witam zrobiłam dzis kotleciki (zostało mi ziemniaków z wczorajszego obiadu ;-)) i .............

pyszne podałm z sosem warzywno mięsnym bardzo bardzo dobre polecam ;-))

Zgłoś 15.08.2006 Picia

Do kotletów ziemniaczanych tylko sosik z suszonych grzybów i bez surówek. To klasyczny przepis bez nowinek

Zgłoś 31.10.2006 Żaba

Honcia4, z jakim znowu sosem warzywno-mięsnym??? Chyba nie po to jest to przepis wegetariański, żeby wciskać jakieś mięso?? A może się mylę?

Zgłoś 06.02.2007 fazi

może na rozgrzanym oleju bo na ogniu się nie usmażą a spalą

Zgłoś 14.02.2008 NOOB

SA WYSMIENITE PALUSZKI U NOZKI LIZAC I U RAK TEZ POLECAM WAM NOOBKI

Zgłoś 25.02.2008 Bobeyro

Witam, ja to danie lekko doprawiłem posiekanym porem, szczypta carry . A reszta jak z przepisu---niema lipy:)

Zgłoś 27.03.2008 benia

zawsze szukałam dobrego przepisu na takie kotleciki i myślę że znalazłam napewno sprobuje

Zgłoś 24.04.2008 niunia

ohyda... nie jem miesa więc każdy przepis wegetariański wart jest wypróbowania, ale... to jest nie za bardzo.. w domu nikt nie chciał jeść, mi też nie smakuje :( chociaz uwielbiam ziemniaczki :)... Pokaż więcej

ohyda... nie jem miesa więc każdy przepis wegetariański wart jest wypróbowania, ale... to jest nie za bardzo.. w domu nikt nie chciał jeść, mi też nie smakuje :( chociaz uwielbiam ziemniaczki :)

Zgłoś 21.06.2010 magda

są wysmienite!!!

Zgłoś 04.03.2011 maciej

Ja zawsze robie do tych kotletow sos:

Serek topiony (taki w serdelku) rozpuszczam w malym garnku, do tego dodaje pokrojona (i wczesniej podsmazona na patelni) kielbase, moga byc tez parowk... Pokaż więcej

Ja zawsze robie do tych kotletow sos:

Serek topiony (taki w serdelku) rozpuszczam w malym garnku, do tego dodaje pokrojona (i wczesniej podsmazona na patelni) kielbase, moga byc tez parowki. Posypuje wszystko przyprawa do dan z ziemniakow i dokladnie mieszam podgrzewajac wszystko na wolnym ogniu. Sosem polewam gotowe kotlety. Pychota :)

Polecam i zycze smacznego.

Zgłoś 03.03.2012 agula

witam .

ja te kotleciki robie juz od ponad 10lat i zawsze wymyślam cos innego "sos,nadzienienie i sałatki " pasuje wszystko zależy jak ktoś lubi eksperymentować, wszystko zalez... Pokaż więcej

witam .

ja te kotleciki robie juz od ponad 10lat i zawsze wymyślam cos innego "sos,nadzienienie i sałatki " pasuje wszystko zależy jak ktoś lubi eksperymentować, wszystko zalezy od wyobrazni i nie prawdą jest ze muszą by wegetariańkie .pozdrawiami życze smacznego;)

agnieszka.

Zgłoś 03.03.2012 agula

witam .

ja te kotleciki robie juz od ponad 10lat i zawsze wymyślam cos innego "sos,nadzienienie i sałatki " pasuje wszystko zależy jak ktoś lubi eksperymentować, wszystko zalez... Pokaż więcej

witam .

ja te kotleciki robie juz od ponad 10lat i zawsze wymyślam cos innego "sos,nadzienienie i sałatki " pasuje wszystko zależy jak ktoś lubi eksperymentować, wszystko zalezy od wyobrazni i nie prawdą jest ze muszą by wegetariańkie .pozdrawiami życze smacznego;)

agnieszka.

Zgłoś 22.03.2012 ker1

Ludzie! po jaką cholere ta VEGETA!!!! to sama chemia. Sam suszę włoszczyznę i dodaję do potraw (można zmielić).

Zgłoś 10.09.2014 gośćkamila

witam serdecznie ,zrobiłam kotlety i są rewelacja ,no super przepis ,super w smaku proporcje no extra polecam najlepszy