Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kotlet schabowy na słodko

Tekst i foto Marika 16-08-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty20 min.?

Składniki:

Kotlet schabowy lub filet z kurczaka, miód, musztarda, przyprawy, bułka tarta.

Jak przyrządzić:

Kotlety rozbić. Przyprawić je solą, pieprzem lub innymi przyprawami (według gustu). Miód i musztardę wymieszać, tak aby powstała jednolita masa niezbyt miodowa i niezbyt musztardowa. Obtoczyć kotlety w przygotowanej masie, a następnie w bułce tartej. Smażyć jak zwykłe kotlety.

Jak podawać?

Najlepiej z młodymi ziemniakami i surówką :)

Uwagi:

Przepyszne kotleciki dla tych, którzy lubią mięso słodko-kwaśne. Jeszcze lepsze są, kiedy jednego dnia się je przygotuje, włoży do lodówki (żeby mięso przeszło panierką), a dopiero następnego dnia smaży i podaje. Nie podaję proporcji, ponieważ robi się te kotlety tak na oko - według własnego smaku.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 09.03.2008 Samara

Zrobiłam wczoraj na obiad wszystkim bardzo smakowało :)