Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kotlet schabowy po szwajcarsku

Tekst i foto maggia7 19-11-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4-prosty--

Składniki:

4 plastry schabu,
pół czerwonej papryki,
4 plastry żółtego sera (najlepiej edamski),
4 plastry szynki (konserwowej),
sól,
jajko,
bułka tarta,
oregano, bazylia (jak ktoś lubi przyprawy).

Jak przyrządzić:

Kotlety schabowe rozbijamy bardzo mocno tak żeby wyszedł dość duży plasterek. Posypujemy solą i ziołami (wg uznania). Następnie na schab kładziemy plaster sera żółtego, na to plasterek szynki a na szynkę pasek czerwonej papryki. Kotlet składamy na pół tak by składnik znalazły się w środku, brzegi schabu zaciskamy palcami by się skleiły. Następnie obtaczamy kotlet w jajku i bułce tartej, na koniec posypujemy solą i smażymy z obu stron na patelni.

Jak podawać?

Najlepiej podawać z frytkami i surówką.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.