Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kotlet schabowy z ananasem i serem żółtym

Tekst i foto wanda 28-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
511 złprosty20 min.?

Składniki:

schab, ananas z puszki w plastrach, ser żółty, jajko, bułka tarta, tłuszcz do smażenia, sól

Jak przyrządzić:

Mięso umyć, pokroić w plastry grubości około 1 cm, rozbić tłuczkiem i posolić. Obtoczyć w jajku i bułce tartej, usmażyć. Po usmażeniu ułożyć na blaszce, na każdym kotlecie położyć po plastrze ananasa i plastrze sera żółtego. Wstawić do piekarnika i zapiekać w temperaturze 180 stopni około 10 min.

Potrzebne przybory:

deska, tłuczek, nóż i blaszka do pieczenia

Jak podawać?

Z ziemniakami i surówką z marchewki.

Uwagi:

Potrawa bardzo łatwa do przyrządzenia.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 28.06.2006 martaaa

Takie schabowe są super. Polecam wszystkim.

Zgłoś 07.07.2006 magda

zgadzam się są znakomite.ja robię je już od około 5 lat. można je też podawać z surówką z pora. też są dobre.

Zgłoś 30.08.2006 wiolka

ja jeszcze nakładam na kotlety żurawinę, dosłownia na kilka sekund przed podaniem na stól. PYCHOTKA

Zgłoś 06.09.2006 kasiurka

plastry ananasa mozna wczesniej obtoczyc w miodzie i podsmazyc,tez pycha

Zgłoś 25.06.2007 Jola

Uwielbia je cała moja rodzina,na schabowy kładę plasterek pomidora i posypuję wegetą

Zgłoś 03.12.2007 werciaa

kotlecik przepyszny, chociaż nie przepadam za ananasem danie to uwielbiam.

Zgłoś 06.11.2009 gosiaczek

Super przepis...a piekarnik nie jest potrzebny...?Zapomniałaś dodać!;)))

Zgłoś 23.04.2010 Kas.

Zgadzam się, pycha, acz np. ja nie obtaczam w bułce tartej.

Zgłoś 22.08.2010 Ola, lat 16

Zrobiłam ;D.

Cała rodzina była zachwycona.

Podsmażyłam ananasa, troszkę sera... Mmm... pycha ;D.

Tylko jeśli chodzi o mieso to sama sól to za mało. Ja używam dużej ilosci przyp... Pokaż więcej

Zrobiłam ;D.

Cała rodzina była zachwycona.

Podsmażyłam ananasa, troszkę sera... Mmm... pycha ;D.

Tylko jeśli chodzi o mieso to sama sól to za mało. Ja używam dużej ilosci przypraw i wychodzi mięsko-niebo w gębie ;D.

I oczywiści czosnek ;P

Zgłoś 23.06.2015 gość

Znam je od lat, tylko ja robię do tego panierkę ziołową i jako dodatek miks sałat z feta oliwkami i oliwą z oliwek.