Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Kotlet z piersi kurczaka

Tekst i foto Adi15 13-11-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
7-910 złśredni25 min.?

Składniki:

1-2 jajka, mąka, kucharek (vegeta), 2-3 piersi kurczaka, sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Do miski połlitrowej lub większej wlać 1,5-2 filiżanki wody. Wbić 1 lub 2 jajka i dosypać kucharka. Wymieszać. Do tego należy wsypać mąki, tak by po wymieszaniu składników otrzymać masę (ubijać, aż grudki w cieście znikną). Piersi kurczaka rozkroić na parę kotletów i przyprawić z każdej strony (najpierw sól, a potem pieprz). Postawić patelnię na ogniu i nalać oleju. Teraz trzeba wziąć kotlety i zamoczyć je w cieście. Następnie na patelni położyć 2-3 kotlety (zależy od wielkości patelni) i zmniejszyć ogień. Na koniec, jak zostanie w misce ciasto, można wylać je na patelnię i usmażyć. Wychodzi z tego jakby omlet i jest bardzo dobry.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 11.12.2008 art

fajny przepisik :D i co wazniejsze ŁATWY!!! :D

zrobione i pojedzone :D

Dziekuje!!!

Zgłoś 25.07.2009 Fufu

loox przepis , polecam jeszcze z ciasta wrzucic do bułki i potem na patelnie :P wygladaja bardziej apetycznie :D:)

Zgłoś 03.05.2007 ewa

ciekawy przepis, ale do końca nie mam do niego przekonania,może coś z tego wyjdzie, a póki co to szkoda mi mięsa

Zgłoś 26.11.2007 kwinto

zrobilem dobre :D pierwszy raz w zyciu !

Zgłoś 06.01.2008 marti

fajowe! bardzo smaczne! mój tato robił i może jedynie troszke przesadził z solą, ale tak poza tym bardzo dobry obiad wyszedl!

Zgłoś 02.05.2009 baszkiel

mm pyszne 13kg piersi zrobil w ten sposob, i kazdy zadowolony :)

Zgłoś 05.12.2009 yoruichi

o mój boże... Jak to dobrze, ze nie ubiłam. Badzo dobry przepis, ja co prawda troszkę przypaliłam, ale i tak wyszło pysznie.

Zgłoś 19.02.2010 torun5

polecam boskie

Zgłoś 17.07.2009 Lotar

witam

mogli byście jeszcze napisać co z tym mięsem, czy trzeba je jakoś rozbić młotkiem czy wystarczy tylko ukroić ?

pozdrawiam

Zgłoś 16.05.2009 hunter

dzieki za przepis, kupilem piersi z kurczaka a nie mialem pojecia jak je zrobic, najlatwiejsze sposoby sa najlepsze, pozdro

Zgłoś 03.09.2009 Kala

Mięso kurczaka szybko się smaży, nie jest włókniste więc nie musisz go ubijac. Po ubiciu mięso robi się płaskie i szybko się 'wysusza', a zalezy nam przeciez żeby pozostała jego soczys... Pokaż więcej

Mięso kurczaka szybko się smaży, nie jest włókniste więc nie musisz go ubijac. Po ubiciu mięso robi się płaskie i szybko się 'wysusza', a zalezy nam przeciez żeby pozostała jego soczystość, nie? :-)

Smacznego

Zgłoś 04.08.2009 Kuba

bardzo fajny przepis, polecam... piersi z kurczaka wychodzą smaczne, robi się je szybko i łatwo :)

Zgłoś 21.03.2010 gonia

Zabieram sie wlasnie za smazenie -ZOBACZYMY!!!!!!!!!!!

Zgłoś 01.05.2010 Jaaacek

Przepis dobry :) choć wygląda podobnie do sznycli z tym, że zamiast wody dodaje się 3/4 śmietany :) Pozdrawiam

Zgłoś 03.08.2010 misia

Mam nadzieję , że wyjdą dobre. Inne przepisy w necie były jakieś skomplikowane.Lecę działać. :)

Zgłoś 23.08.2010 kusy

pychota polecam

Zgłoś 28.10.2011 asdad

ale gówno wyszło , masakra :D ciasto bez smaku i zbyt zadkie .

Zgłoś 29.02.2012 od stacha

polecam bardzo pyszne tylko ja nie dodaje wody.

Jak jest zadkie to trzeba dosypac wiecej maki.