Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kotlety mielone z grzybów

Tekst i foto agnszc 13-09-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty5 min.średnia

Składniki:

grzyby (podgrzybki, prawdziwki), bułka tarta, czosnek, cebula, jajko, sól, pieprz

Jak przyrządzić:

Grzyby gotujemy i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Do grzybów dodajemy podsmażoną cebulę, czosnek, bułke tartą, jajko, sól i pieprz. Całość mieszamy i formujemy kotlety, smażymy na oleju tak jak mielone.

Jak podawać?

Na gorąco.

Uwagi:

Bułki tartej dodajemy więcej niż do mielonych, tak aby kotlety się nie rozpadały.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 14.09.2006 bati81

niezle, moze byc sympatyczne

Zgłoś 15.09.2006 enn

Dodanie natki pietruszki nie zaszkodzi ja tak robie sa smaczne.

Zgłoś 15.09.2006 PRAWDZIWA Martana

Uwielbiam grzyby z cebulka, przepis jest prosty i pyszny ale ma jeszcze inne zastosowanie - nieobrane, ugotowane na twardo jajka przecinamy na pol zdecydowanym ruchem, wydrazamy miazsz z lupine... Pokaż więcej

Uwielbiam grzyby z cebulka, przepis jest prosty i pyszny ale ma jeszcze inne zastosowanie - nieobrane, ugotowane na twardo jajka przecinamy na pol zdecydowanym ruchem, wydrazamy miazsz z lupinek, miazdzymy go widelcem, dodajemy do masy grzybowej, mieszamy, napelniamy lupinki i smazymy na oliwie, oczywiscie farszem do dolu, pozdrawiam:)

Zgłoś 16.09.2006 ona

napewno sprobuje

Zgłoś 16.10.2012 Slwekx10

Danie na pewno będzie dobre proponuję jednak odgotować najpiierw grzybki z włosczyzną i z przyprawami a potem zrobić Twój przepis. Dlaczego?

1. Grzybki lepiej doprawione,

2.Wyśmienit... Pokaż więcej

Danie na pewno będzie dobre proponuję jednak odgotować najpiierw grzybki z włosczyzną i z przyprawami a potem zrobić Twój przepis. Dlaczego?

1. Grzybki lepiej doprawione,

2.Wyśmienita zuoka grzybowa.

Pozdrawiam.