Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Kotlety mielone z pieczarkami

Tekst i foto Marilyn 26-02-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.?

Składniki:

- 20 dag miesa mielonego,
- 20 dag pieczarek,
- 1 cebula,
- bulka tarta,
- sol,
- pieprz,
- 1 jajko.

Jak przyrządzić:

Pieczarki drobno pokroic, usmazyc razem z cebula i zmielic.
Polaczyc z mielonym miesem dodac jajko, bulke tarta, dokladnie wyrobic i uformowac kotleciki.
smazyc z obydwu stron.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 10.07.2003 marta

można dodatkowo na koniec optoczyć to mielone w bułce i dopiero smażyć...pychota i będą bardziej chrupiące!

Zgłoś 27.02.2003 sylwusia

Jja znam podobny przepis, ale zamiast kroić te pieczarki i smażyć je z cebulką to daje sie je do środka (w całości lub połówki) oblepiając je przyprawionym mięsem mielonym - tzn. z niespodzianką... Pokaż więcej

Jja znam podobny przepis, ale zamiast kroić te pieczarki i smażyć je z cebulką to daje sie je do środka (w całości lub połówki) oblepiając je przyprawionym mięsem mielonym - tzn. z niespodzianką w środku... ale myślę, że takie mielone jak podajesz też są smaczne! pozdrawiam

Zgłoś 15.07.2003 gosia

Moja mama robi podobne kotleciki, ale pieczarki zciera na tarce i dodatkowo dodaje do środka również ser żółty starty także na tarce.

Zgłoś 12.09.2003 nowa

Zrobiłam je. Tyle, że pieczarek nie smażylam z cebulą, a wszystko zmieliłam. Dodałam również zwykłą bułkę. Mialam kłopoty z ich uformowaniem, ale po upieczeniu yły super. Takie lekkie...bardzo f... Pokaż więcej

Zrobiłam je. Tyle, że pieczarek nie smażylam z cebulą, a wszystko zmieliłam. Dodałam również zwykłą bułkę. Mialam kłopoty z ich uformowaniem, ale po upieczeniu yły super. Takie lekkie...bardzo fajne.

Zgłoś 10.02.2005 Danka

Również dobrze smakuje dodając do masy mięsnej łyżkę musztardy.Robię też mielone nadziewane żółtym serem posypany papryką słodką lecz smażenie musi być na głębokim tłuszczu.Dzisiaj robiłam mielo... Pokaż więcej

Również dobrze smakuje dodając do masy mięsnej łyżkę musztardy.Robię też mielone nadziewane żółtym serem posypany papryką słodką lecz smażenie musi być na głębokim tłuszczu.Dzisiaj robiłam mielone a w środku była pieczarka uprzednio podsmażona bardzo smaczne radzę spróbować .

R

Zgłoś 08.09.2005 Kopernick

Mniam mniam....Właśnie moja żonka przyżądzila mi takie cudo na obiad,dodajac ziemniaki z sosem musztardowym i surowką z wielu warzyw! Jesli ktoś nie jadł mielonego innej generacji-polecam nawet ... Pokaż więcej

Mniam mniam....Właśnie moja żonka przyżądzila mi takie cudo na obiad,dodajac ziemniaki z sosem musztardowym i surowką z wielu warzyw! Jesli ktoś nie jadł mielonego innej generacji-polecam nawet dla najbardziej wybrednych!!!!

Ps.Dziękuję Madziu!!KTTPC!

Zgłoś 15.12.2005 CACY-ATKA

Robię mielone z pieczarkami dość często. A pieczarki dodaję drobno pokrojone i obsmażone z cebulką.

Zgłoś 13.01.2006 Monia

Wczoraj były, dziś były i jutro będą :) PYSZOTA!!!

Zgłoś 26.01.2011 Joanna

a ja dodaje lyzeczke musztardy tez pycha ale wowczas bez pieczarek robie tylko sklad podstawowy:)

Zgłoś 28.05.2006 jas

jest to oki tylko ze ja wbijam żółtka a białka ubijam na piane i potem mieszam,po usmażeni są pulchne sprubójcie

Zgłoś 20.06.2006 JOASIA

mielone będą jutro i szukałam czegoś nowego. Jutro spróbuję. Powinny wyjść:)

Zgłoś 02.03.2007 myszka

właśnie robie mielone z pieczarkami :) myślę że mi się uda i będą smaczne:)

Zgłoś 06.12.2006 OLO

Ludzie! szukam przepisu na zwykłe, najzwyklejsze mielone. I nie ma! Są tylko jakieś kombinacje z farszem, nadzieniem, cudami jakimiś, a zwykłych mielonych nie ma. Chciałem sobie usmażyć normalne... Pokaż więcej

Ludzie! szukam przepisu na zwykłe, najzwyklejsze mielone. I nie ma! Są tylko jakieś kombinacje z farszem, nadzieniem, cudami jakimiś, a zwykłych mielonych nie ma. Chciałem sobie usmażyć normalnego mieloniaka w bułce tartej i chyba będę to musiał zrobic "na czuja". Może jakaś prawdziwa gospodyni domowa zamieści normalny przepis na mieloniaki. Please! Ale takie zwykłe, bez wymysłów, jak w domu u mamy i koniecznie w bułce tartej.

Zgłoś 12.12.2006 Karina

Do masy oprocz posiekanych pieczarek dodajcie rowniez swiezego koperku i pietruszki. Beda smaczniejsze :-)

Zgłoś 16.12.2006 Ciemny

mielone wieprzowo-wołowe w proporcjach 1:1 masa wymielona standardowo z wczęsniej zmielonymi(bądź drobno starkowanymi na tarce) pieczarkami.Jedynie co robie dodatkowo to panieruje ne tylko w bu... Pokaż więcej

mielone wieprzowo-wołowe w proporcjach 1:1 masa wymielona standardowo z wczęsniej zmielonymi(bądź drobno starkowanymi na tarce) pieczarkami.Jedynie co robie dodatkowo to panieruje ne tylko w bułce tartej ale również w sezamie.Polecam.super chrupiące.

Zgłoś 26.01.2007 Nenka

Wlasnie zabieram sie do robienia tych kotlecikow:)Ucze sie gotowac, i wszelkie pomysly na potrawy czerpie z tej strony..i zawsze mi wychodza:):) Mam nadzieje,ze i tym razem tak bedzie;)

Zgłoś 18.04.2007 aga

OLO jeśli chesz zrobić zwykłe kotlety mielone to tak:

kup jakiekolwiek mięso mielone jakie tam lubisz (np.wołowo-wieprzowe lub wieprzowe) ,przygotuj bułkę namoczoną w wodzie (małą kajzerk... Pokaż więcej

OLO jeśli chesz zrobić zwykłe kotlety mielone to tak:

kup jakiekolwiek mięso mielone jakie tam lubisz (np.wołowo-wieprzowe lub wieprzowe) ,przygotuj bułkę namoczoną w wodzie (małą kajzerkę)

cebulkę jedną jak lubisz może być bez,jajko.

Teraz tak:mięso wyrabiasz z bułką ,jajkiem,podmażoną cebulką,doprawiasz wg. upodobania pieprzem,solą obtaczasz w bułce tartej i smażysz...i tyle!! Powodzenia:)

Zgłoś 08.05.2007 Krynia

mielone z pieczarkami, po uformowaniu, żeby się nie rozpadły należy obtoczyć w mące krupczatce

Zgłoś 22.06.2007 Mareznka

Robiłam je dziś pierwszy raz!

Maż mnie namówił. Wróci z pracy to oceni! :)

albo sie rozwiedziemy albo nie!

Zgłoś 30.10.2007 JOLANTYNA

zrobiłam dziś były bardzo smaczne . polecam wszystkim

Zgłoś 18.02.2008 mania

Polecam dodać jeszcze odrobinę drobno posiekanej natki pietruszki (podkreśla smak mięsa) i obowiązkowo czosnek

Zgłoś 04.03.2008 Iwonka

Właśnie przyżądzam ten smakołyk. Przeważnie robiłam takie zwykłe kotlety mielone, ale postanowiłam, że zrobię coś innego - być może smaczniejszego:) Dodam również ser żółty starty, wydaje mi się... Pokaż więcej

Właśnie przyżądzam ten smakołyk. Przeważnie robiłam takie zwykłe kotlety mielone, ale postanowiłam, że zrobię coś innego - być może smaczniejszego:) Dodam również ser żółty starty, wydaje mi się że doda lepszego smaku, oczywiście 2 ząbki czosnku do tego. Zobaczymy co mi wyjdzie ;) Chciałam dodać jeszcze kilka słów na temat cebuli. Z własnego doświadczenie wiem że ostrzejszy smak ma cebula pokrojona w kostkę, a nie starta, także polecam własnie pokrojoną w kostkę.

Smacznego:)

Zgłoś 14.07.2009 millie

ja dodatkowo daje ser zolty , przyprawe do mielonych ( plus przyprawa ostra papryka)minimalnie kechupu , koperek tez minimalnie :) pycha!!!!!!!!1

Zgłoś 14.07.2009 millie

ja dodatkowo daje ser zolty , przyprawe do mielonych ( plus przyprawa ostra papryka)minimalnie kechupu , koperek tez minimalnie :) pycha!!!!!!!!1