Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kotlety serowe na każdą okazję

Tekst i foto MOON 13-09-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
45 złprosty10 min.dużo

Składniki:

- ser zolty salami lub inny (na 4 kotlety ok. 25-30 dkg),
- panierka (moze byc gotowa, np. do mies lub bulka tarta z maka i przyprawami),
- mleko lub woda.

Jak przyrządzić:

Ser pokroic w plastry ok centymetra, zamoczyc w mleku (lub wodzie) obtoczyc w panierce i smazyc na rozgrzanym mocno oleju az panierka nie zrobi sie zlotobrazowa. Kotlety juz gotowe :)

Jak podawać?

Gorace i pachnace. Od razu z patelni.

Uwagi:

Mozna podawac z sosem (pomidorowym, pieczarkowym lub kazdym innym - jak kto lubi), surowkami lub z chlebkiem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 30.11.2009 czarnuuulkaaa

sa pycha pierwszy raz jadlam je na helu;)) hehe wspaniale

Zgłoś 29.09.2004 kuchareczka

Takie kotlety prawie codziennie zamawiam w barze kolo pracy ale dziś w końcu zrobie je sama!!! Świetnie smakują z frytkami, surówką, sosem czosnkowym i ... z PIECZARKAMI! mniam :)

Zgłoś 04.10.2004 ~oko

a nie lepiej kawał mięcha he he

Zgłoś 10.10.2004 jolik

Zgłoś 10.10.2004 jolik

to musi byc dobre .zrobie to jutro na kolacje

Zgłoś 10.11.2004 Immortal

To jest pyszne! Polecam każdemu. Jeść z panierowanymi ziemniaczkami i mizeria na jogurcie. Doskonały i sycący(!!) obiad.

Zgłoś 26.11.2004 Mona

Tylko chyba bardzo tuczące

Zgłoś 03.12.2004 Vizz

Kawał mięcha... Kurcze ludzie co wy z tym mięchem??

Kotlety są pyszne... tylko panierka powinna być mocno czosnkowa... :-)

Zgłoś 28.01.2005 iwa

jest czadowe!!!!!!!!!!

Zgłoś 20.03.2005 nicolle

jadlam cos takiego na slowacji,po przyjezdzie zrobilam w domu-super wyzerka mniam mniam

Zgłoś 24.05.2005 Mariola

zgadza sie,jesli ma tylko okazje byc na slowacji,to rowniez jem

Zgłoś 13.09.2005 Blanq

Wiecie co, ja robię je jeszcze inaczej, choć podobnie... Serek pokrojony w plasterki, umoczony w roztrzepanym na talerzyku jajku i nastepnie obtoczony w bułce tartej (ale dokładnie, bo podczas s... Pokaż więcej

Wiecie co, ja robię je jeszcze inaczej, choć podobnie... Serek pokrojony w plasterki, umoczony w roztrzepanym na talerzyku jajku i nastepnie obtoczony w bułce tartej (ale dokładnie, bo podczas smażenia może wyciec) i hop siup na patelenkę... Pyszne i naprawdę sycące, ja nie moge zjeść więcej niz 3-4 kawałeczki max bo już jestem pełna:) Polecam gorąco;)

Zgłoś 15.09.2005 Vreida

Dziś spróbuję zrobić ale czy aby na pewno ser się nie rozpłynie? Zobaczymy ;)

Zgłoś 15.09.2005 Vreida

No nawet nawet te kotleciki. Będę robić częściej ;)

Zgłoś 27.09.2005 batonzo

Też spróbowałam tego na Słowacji i jadam regularnie .Strasznie syta i tucząca pychotka - z ziemniaczkami i suróweczką .Raz się żyje .

Zgłoś 06.12.2005 anet

to naprawde jest pyszne, często to jadam ale danie to nosi nazwe poprostu ser smażony a nie kotleciki

Zgłoś 06.01.2006 pipi

smažený sýr, opečené brambory, tatarská omáčka...

Zgłoś 19.01.2006 Martana

Pycha i jeszcze raz pycha ale jedno zastrzezenie - faktycznie lepsze jest jajko od mleka, poza tym, dobrze jest obtoczyc kolejno w jajku i panierce nasze serowe kotlety dwukrotnie - wtedy skorka... Pokaż więcej

Pycha i jeszcze raz pycha ale jedno zastrzezenie - faktycznie lepsze jest jajko od mleka, poza tym, dobrze jest obtoczyc kolejno w jajku i panierce nasze serowe kotlety dwukrotnie - wtedy skorka zrobi sie w czasie smazenia chrupiaca i zwarta a w srodku ser bedzie mieciutki jak kaczuszka, pozdrawiam.

Zgłoś 13.03.2006 miki

syr, omacka i hranolki:)) zyc, nie umiarac, choc bardzo kaloryczne. ser salami lub morski, niebo w gębie!

Zgłoś 13.04.2006 iwi

a mi to nie smakuje. fujjjj

Zgłoś 01.05.2006 aska

kotleciki serowe trzeba obtoczyc bardzo dokladnie z kazdej strony najlepiej w jajku, bulce tartej, znowu jajko i znow bulka.jesli starannie zrobimy, ser nie powinien wyplynac.tzreba pilnowc szyb... Pokaż więcej

kotleciki serowe trzeba obtoczyc bardzo dokladnie z kazdej strony najlepiej w jajku, bulce tartej, znowu jajko i znow bulka.jesli starannie zrobimy, ser nie powinien wyplynac.tzreba pilnowc szybko sie smaza.dobre takze w panierce do kurczaka zlocistej

Zgłoś 03.10.2006 sadmanyo

A NIE LEPIEJ KUPIC?JA WLASNIE JEM TAKIE I CHCIALEM ZOB JAK SIE ROBI..ALE WOLE KUPIC,NIZ SIE MECZYC:d

Zgłoś 07.01.2007 Dorka

Ja obtaczam ser w cieście (trochę gęściejsze niż naleśnikowe) i podaję z ketchupem i frytkami, super.

Zgłoś 06.10.2007 jopek

To jest pyszne. Jak mam z siostrą zrobic obiad zawsze to robimy. To czeska i slowacka przekąska. JAk bylam na kolonii w czechach to byla jedyna rzecz ktorą dalą się jesc. :D Pycha 100razy lepsze... Pokaż więcej

To jest pyszne. Jak mam z siostrą zrobic obiad zawsze to robimy. To czeska i slowacka przekąska. JAk bylam na kolonii w czechach to byla jedyna rzecz ktorą dalą się jesc. :D Pycha 100razy lepsze od mięsą bleeeeeeee;(

Zgłoś 22.10.2007 Nai

az mi smaku narobiliscie.. czas zrobic z frytkami i sosem czosnkowym. a kotlety serowe polecam kazdemu, nawet uwielbiajacym mieso - jako odmiana raz na jakis czas. sa syte i smaczne oraz - jak ... Pokaż więcej

az mi smaku narobiliscie.. czas zrobic z frytkami i sosem czosnkowym. a kotlety serowe polecam kazdemu, nawet uwielbiajacym mieso - jako odmiana raz na jakis czas. sa syte i smaczne oraz - jak widac w przepisie wyzej - prosciutkie do zrobienia :)

smacznego :)

Zgłoś 04.01.2008 NadBartek

Witam,

te kotlety serowe pierwszy raz jadłem na swoim urlopie zeszłorocznym w KARPACZU. Cód miód! Nie mogłem się nacieszyć smakiem tych kotletów. Od kiedy pierwszy raz ich spróbowałem, ch... Pokaż więcej

Witam,

te kotlety serowe pierwszy raz jadłem na swoim urlopie zeszłorocznym w KARPACZU. Cód miód! Nie mogłem się nacieszyć smakiem tych kotletów. Od kiedy pierwszy raz ich spróbowałem, chodziłem codziennie na obiad aby się nimi zajadać, cieszyłem się jak dziecko! Teraz sam planuję je sobie przyrządzić... . Jak ktoś będzie w Karpaczu, i tak samo uwielbia te kotlety jak ja to koniecznie musi odwiedzić Bosmana, obok Groty Solnej! Mmmmmm! Tak je tam przyrządzają, jakby sam szef kuchni, który je w ogóle wymyślił, pracuje właśnie tam! Już mam na nie ochotę...

Zgłoś 05.07.2010

Najlepszy jest ser camembert a do tego jeszcze żurawina.