Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kotlety serowe

Tekst i foto elfilka 23-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty15 min.?

Składniki:

ser salami, 2 jaja, czosnek granulowany, ostra papryka, pieprz, sól, vegeta, bułka tarta, oliwa

Jak przyrządzić:

Ser pokrój w plastry grubości ok. 1 cm, jaja roztrzep z odrobiną czosnku granulowanego, ostrej papryki, vegety, dopraw solą i pieprzem. Następnie obtocz plastry sera w jajku i bułce tartej. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju, aż kotleciki się zarumienią. I gotowe.

Jak podawać?

Kotlety najlepiej podawać zaraz po usmażeniu z gotowanymi warzywami.

Uwagi:

Można też położyć na plaster sera plasterek wędliny, a następnie go obtoczyć w bułce i jajku.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 07.07.2006 Aleksandra

Ciekawe w którym miejscu to kotlety przypomina? :/

Zgłoś 24.10.2006 Eryka

Bardzo lubie korzystac z tej stronki. Te kotlety sa przepyszne uwielbialam je jak jezdzlam na Slowacje. Teraz robie je mojemu mezowi i synkowi, ktorzy uwielbiaja ser. Podaje je z frytkami i ze... Pokaż więcej

Bardzo lubie korzystac z tej stronki. Te kotlety sa przepyszne uwielbialam je jak jezdzlam na Slowacje. Teraz robie je mojemu mezowi i synkowi, ktorzy uwielbiaja ser. Podaje je z frytkami i zestawem surowek. Dla mnie i dla meza piwko, dla malego soczek.

Pozdrawiam