Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kotlety sojowe po grecku

Tekst i foto Ewelina 29-03-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złśredni45 min.?

Składniki:

1 op. kotletów sojowych, 1 kg marchewki, 2 szt. pietruszki, 1 por, 2 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 łyżki mąki, olej, sól, pieprz, 2 jajka, bułka tarta

Jak przyrządzić:

Ugotuj kotlety sojowe w wywarze (bulion) do miękkości, odsącz z nich wywar, opanieruj kotlety w jajku, a później w bułce, usmaż je na oleju. Następnie obierz warzywa i zetrzyj je na tarce, pora pokrój, wszystkie warzywa razem wrzuć do garnka z niewielką ilością oleju. Dusić na małym ogniu do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy, następnie zrobić zasmażkę z 2 łyżek mąki i oleju i dodać do warzyw. Dobrze wymieszać, na koniec dodać kotlety i jedzonko gotowe. Smacznego!!!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 29.03.2006 Kris

SOJAKI po grecku sa wypasione!!!!!!!!!!!