Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kotlety sojowe w winie

Tekst i foto sprezynka542 05-02-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4-prosty-1 porcja - ok. 350 kcal

Składniki:

10 dag gotowanych kotletów sojowych, 1,5-2 szklanki bulionu (może być z kostki), 3 ząbki czosnku, łyżeczka kminku, łyżeczka vegety, chili, sól, pieprz, 50 ml białego wytrawnego wina.

Jak przyrządzić:

Przyrządzić bulion, kotlety gotować w bulionie około 15 min, ostudzić. Na marynatę obrać czosnek, rozetrzeć z solą, dodać zmielony kminek, chili, pieprz, vegetę i wino. Włożyć kotlety, odstawić na 30 min, jeszcze poddusić, by były zupełnie miękkie.

Jak podawać?

Podawać z ryżem i surówkami albo sałatką z pomidorów.

Uwagi:

Można kupić suszone ziarna soi, namoczyć je i ugotować albo kupić już przyrządzone półprodukty, których jest na rynku bardzo dużo (kotlety, flaki, pasty, granulat sojowy do farszu).
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.