Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kotlety z jaj

Tekst i foto 123mka 09-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

5 jaj, średnia cebula, pół szklanki mleka, 2 suche kajzerki, natka pietruszki lub pęczek koperku, vegeta, olej do smażenia, bułka tarta, duża łyżka ziaren sezamu

Jak przyrządzić:

4 jaja ugotować na twardo, zemleć wraz z cebulą i namoczonymi w mleku i odciśniętymi kajzerkami. Wymieszać z surowym jajem i posiekaną zieleniną. Przyprawić do smaku. Z masy uformować nieduże kotleciki, obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z ziarnami sezamu i usmażyć na oleju.

Jak podawać?

Podawać z ziemniakami i szpinakiem gotowanym na parze oraz surówką.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 01.05.2007

moja babcia je robi ja ich nienawidze

Zgłoś 08.02.2008 maja

kotleciki sa pycha.

Zgłoś 19.06.2013 gość

Keep on wriintg and chugging away!