Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kotlety z kapusty włoskiej

Tekst i foto zirel 31-03-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?4 złprosty30-50 min.?

Składniki:

- kapusta włoska,
- cebula,
- jajo,
- ketchup,
- bulka tarta,
- oliwa.

Jak przyrządzić:

Kapuste pokroc, poddusic do miekkosci, dodac zeszklona cebule. Poczekac,az wystyghnie. Nastepnie do kapusty dodac jajo, ketchup (ok. 2 lyzki) i bulke tarta. Formowac kotleciki, obtaczac w bulce i smazyc.

Potrzebne przybory:

Patelnia, garnek, talerz, nóż.

Jak podawać?

Najlepiej z kasza gryczana lub jeczmiena, ale moze tez byc z ziemniakami. Aha i koniecznie z sosem pomidorowym lub... ketchupem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 06.04.2004 zirel

zapomnialabym:mozna jeszcze dodac starty zolty ser

Zgłoś 07.04.2004 a-ka

uwielbiam takie mielone

moja mama je robi

przepis praktycznie identyczny

a zwyklych mielonych nie znosze

nie lubie zapachu miecha z mielonych

(miesko ogolnie l... Pokaż więcej

uwielbiam takie mielone

moja mama je robi

przepis praktycznie identyczny

a zwyklych mielonych nie znosze

nie lubie zapachu miecha z mielonych

(miesko ogolnie lubie ;)

Zgłoś 16.05.2004 maria

można dodać majeranku,a do gotowania kapusty czosnku,cebuli,ziół prowansalskich,wegety,są super