Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kotlety z pieczarek

Tekst i foto hela 14-01-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
45 zł-? min.?

Składniki:

0,5kg pieczarek, cebula, 2jajka, 3-4 łyżki tartej bułki, łyżka mąki ziemniaczanej.

Jak przyrządzić:

Pieczarki zetrzeć na tarce na większych oczkach. Cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulkę, podsmażyć. Do tego dodać starte pieczarki, wymieszać i podsmażać dalej aby wyparowała woda.Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy masa ostygnie dodać jajka, bułkę tartą, mąkę ziemniaczaną. Dobrze wszystko wymieszać. Kłaść łyżką na rozgrzany olej. Formować kotleciki bezpośrednio na patelni. Podawać z surówką z kapusty pekińskiej.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 05.06.2005 hala

Są przepyszne!

Zgłoś 08.12.2005 ania

od tej pory bede robic czesto bo sa miod w gebie:)

pychota i co najwazniejsze nie drogie

Zgłoś 31.10.2006 Kasika

rewelacyjne kotleciki. Nawet 5 za nie w szkole dostałam :D:D

Zgłoś 06.04.2006 Waliś

...Rewelacja!!! Narzeczona mnie rozwaliła tym daniem na łopatki... Dawno coś tak nowego i smacznego nie jadłem... Polecam okrutnie masakrycznie smacznie!!!

Zgłoś 13.01.2007 Kasia

.. wlasnie jestem w trakcie robienia :D czekam aż masa ostygnie... i zaraz lece robić dalej :D jak zjem napisze swoją opinie :D

Zgłoś 13.01.2007 Kasia

Pycha ... :) hmm.. czy myślał ktoś nad jakimś sosem do nich?

Zgłoś 10.12.2008 karina

zrobiam te kotleciki i mi nie smakują. Bleee jak bym jadła gluty.

Zgłoś 22.04.2007 andree

Właśnie je robię na obiad dla mojej żonki, mam nadzieję że się udadzą:-)

Zgłoś 24.06.2007 nika

To smakuje jak placki kartoflane!!.Okropne paskudztwo!

Zgłoś 09.01.2008 aga

jestem w trakcje robienia :)jak zjem i będą pyszne to poprostu nic nie napiszę :):):)

Zgłoś 14.06.2008 adrian

niebo w gembie

Zgłoś 05.01.2010 roberto

ooooo no to jutro muszę je koniecznie zrobić! przepis prosty jak diabli, a co proste to na 100% dobre musi być...

Zgłoś 13.10.2010 jaga

kotleciki grzybowe są pyszne, tylko ja do masy zamiast mąki ziemniaczanej dodaję czerstwą bułkę namoczoną w mleku.