Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Kotlety z ryb słodkowodnych

Tekst i foto mirabelka 06-08-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
8? zł-45 min.?

Składniki:

1 kg ryb (leszcze, okonie, płotki),
mała sucha bułka,
jajko,
natka pietruszki,
mała cebula,
sól,
wegeta,
pieprz,
olej do smażenia,
bułka tarta do panierowania.

Jak przyrządzić:

Ryby obieram z ości, bułkę moczę w wodzie, następnie przekręcam przez maszynkę rybę, bułkę i cebulę. Dodaję pokrojoną drobno natkę, jajko, przyprawy, wyrabiam. Następnie obtaczam w tartej bułce i smażę na złoty kolor.

Potrzebne przybory:

Maszynka do mięsa, miska, patelnia.

Jak podawać?

Podaję do ziemniaków z wody, posypanych koperkiem i surówki z kiszonej kapusty.

Uwagi:

Robię takie kotlety, kiedy mam nadmiar drobnych ryb.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 26.08.2005 Brzossi

Ale jakie te rybki, pozostałości po smażonych czy wędzonych, czy może surowe??

Zgłoś 02.10.2005 mirabelka

surowe:-)...polecam...danie pycha:-)

Zgłoś 11.03.2007 janusz

jest dobrze dodać do mielenia boczek wędzony{ niewiele}.kotlety będą smaczniejsze.

Zgłoś 23.12.2007 bogna

jak je obrać z ości? na surowo jest to bardzo trudne

Zgłoś 13.05.2008 debora

ryby wrzucamy na wrzącą wodę, szybko wyjmujemy i wtedy bardzo łatwo obieramy z łości

Zgłoś 13.05.2008 debora

przepraszam, ryby obieramy z ości (moja babcia mówi łości)