Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kotlety z ryżu i pieczarek

Tekst i foto Asia 23-02-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

- 3 szkl. ugotowanego ryżu,
- 20 dag. pieczarek,
- 2 cebule,
- 4 łyżki kiełków ze słonecznika,
- tarta bułka, olej, przyprawy.

Jak przyrządzić:

Pieczarki i cebulę pokroić i poddusić z przyprawami. Dodać ryż i kiełki, formować kotleciki, obtaczać i smażyć.

Uwagi:

Niestety ciasto lepi się do rąk, ale jest pyszne.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 06.04.2003 justa

Jakie dodać do tego przyprawy???

Zgłoś 15.10.2003 dorka

mam nadzieję, że są dobre bo mam zamiar je zrobić. fajnie, że są takie proste w przygotowaniu.

Zgłoś 25.03.2005 sasza

Pyszne. Moje przyprawy to zielenina (koper, pietruszka) i to co zawsze (sól,pieprz). Do masy dodaję żółtka (1-2 - zależy od ilości ryżu) a kotleciki obtaczam w bułce tartej i ubitym na sztywno b... Pokaż więcej

Pyszne. Moje przyprawy to zielenina (koper, pietruszka) i to co zawsze (sól,pieprz). Do masy dodaję żółtka (1-2 - zależy od ilości ryżu) a kotleciki obtaczam w bułce tartej i ubitym na sztywno białku. Jest to uciążliwe bo sztywne białko obkleja nie tylko kotlety ale efekt chrupiącej skorupki i nie strzelającego ryżu wynagradza trud. Smacznego !

Zgłoś 26.11.2005 Anya

Moje ciasto w ogóle się nie lepi, choć użyłam klejącego się ryżu. Spróbuję z jajkiem, ale poza tym pyszne! Polecam!

Zgłoś 28.02.2006 kania

ja do tych kotlecików dodaje jeszcze starty ser żólty-pychota:)

Zgłoś 03.06.2006 ZUZANNA

WITAM WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE.BARDZO LUBIĘ GOTOWAC I CZĘSTO KORZYSTAM Z WASZYCH PRZEPISÓW CZASAMI SĄ REWELKA,A LUBIĘ MENU UROZMAICONE.KOTLETY BARDZO DOBRE JA RÓWNIEZ DODAJĘ ZÓŁTKO I OBTACZA... Pokaż więcej

WITAM WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE.BARDZO LUBIĘ GOTOWAC I CZĘSTO KORZYSTAM Z WASZYCH PRZEPISÓW CZASAMI SĄ REWELKA,A LUBIĘ MENU UROZMAICONE.KOTLETY BARDZO DOBRE JA RÓWNIEZ DODAJĘ ZÓŁTKO I OBTACZAM W BUŁCE TARTEJ A PODAJĘ A DODATKIEM SOSU ALBO PIECZARKOWEGO ALBO GRZYBOWEGO Z ZIEMNIAKAMI I KISZONYM OGÓRKIEM POLECAM.JEDNA DYGRESJA SZKODA,ZE NA FORUM ZDARZAJĄ SIĘ ORDYNARNE KOMENTARZE ORDYNUSÓW,KTÓRZY PODEJRZEWAM O GOTOWANIU NIE MAJA POJĘCIA ANI ICH TO NIE INTERESUJE.SERDECZNIE POZDRAWIAM.ZUZANNA

Zgłoś 13.11.2007 Wiesia111111

Czy ryż ma być surowy czy gotowany ???