Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Krem z groszku

Tekst i foto Michasia 10-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprosty30 min.?

Składniki:

50 dag zielonego groszku świeżego lub mrożonego, 5 szklanek mocnego wywaru mięsno-warzywnego (może być z mięsem), pokrojona natka pietruszki, jedna płaska łyżeczka mąki, sól, drobno zmielony biały pieprz, cukier do smaku

Jak przyrządzić:

Wywar zagotować, wrzucić groszek, ugotować, ale nie rozgotować, zdjąć z płyty, ostudzić, zmiksować. Mąkę wymieszać z 1 łyżką zimnej wody, wlać do gorącej zupy, doprowadzić do wrzenia, przyprawić.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 08.09.2006 domsa

Proponuje dodac miętę, koniecznie świeżą!