Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Krewetki Agaty

Tekst i foto manamana 09-08-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2-3? złprosty10 min.niska

Składniki:

Krewetki świeże (ok. 300 g), 4 ząbki czosnku, oliwa z oliwek.

Jak przyrządzić:

Czosnek pokroić w plastry i smażyć razem z krewetkami ok. 10 min.

Potrzebne przybory:

nóż, patelnia

Jak podawać?

Pyszne same w sobie.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 18.09.2011

Krewetki smażę po 3 min. z każdej strony [inaczej są gumowe ],do drugiego smażenia dodaję przeciśnięty czosnek i podlewam wytrawnym winem lub bulionem-sprawdzone!!Polecam!!

Zgłoś 08.12.2008 robert

10 min? tragedia

minuta po jednej i minuta po drugiej stronie i wypad z ognia:)

Zgłoś 16.12.2007 Ararat

Czosnek smażony na oliwie 10 minut będzie gorzki i spalony. Takie danie jest niejadalne. Czonek dodaje się w końcowej fazie i nie może być dłużej smażony jak 3 minuty. Ponadto krewetki także nie... Pokaż więcej

Czosnek smażony na oliwie 10 minut będzie gorzki i spalony. Takie danie jest niejadalne. Czonek dodaje się w końcowej fazie i nie może być dłużej smażony jak 3 minuty. Ponadto krewetki także nie mogą być smażone przez 10 minut. Pierwszy raz widże taki przepis. Raczej nie polecam.

Zgłoś 17.12.2007 JK

A ja owszem polecam danie, moze najpierw podsmazmy krewetki , potem dodajmy czosnek dla kompromisu, nie zapomnijmy posypac pietruszka. Smakje super podawane z makaronem spagetti. Danie oryginaln... Pokaż więcej

A ja owszem polecam danie, moze najpierw podsmazmy krewetki , potem dodajmy czosnek dla kompromisu, nie zapomnijmy posypac pietruszka. Smakje super podawane z makaronem spagetti. Danie oryginalnie przywiezione z Maroco

Zgłoś 18.12.2007 Mamuska

ja robilam i jest pyszne

Zgłoś 02.04.2008 miro

nie jestem kucharzem, ale pracuje jako kelner i miałem pare szkoleń tak wiec krewetki smażymy ok 1-3 minut potem są gumowe i niedobre pozdrawiam

Zgłoś 10.01.2010 JASIU

10 MINUT TO SMAŻY SIE SCHABOWEGO,Z KREWETKI BEDZIE ŻELEK GUMOWY.

Zgłoś 18.09.2011

Krewetki smażę po 3 min. z każdej strony [inaczej są gumowe ],do drugiego smażenia dodaję przeciśnięty czosnek i podlewam wytrawnym winem lub bulionem-sprawdzone!!Polecam!!