Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Krewetki smażone z papryką i ryżem

Tekst i foto GS the chef 08-06-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?27-30 złprosty45 min.średnia

Składniki:

200 g średnich krewetek, 2 papryki (kolor wg uznania), 1-2 pomidory, ryż (torebka na jedną osobę), 2-3 małe cebule, czosnek, sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Ugotować ryż, pokroić paprykę i cebulki w kostkę, pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać i pokroić. Warzywa przyprawić wg gustu i wrzucić na patelnię. Dusić ok. 20 minut. Dodać rozmrożone krewetki i czosnek. Wymieszać i dusić kilka minut. Następnie dodać ryż i wszystko razem smażyć ok. 7-10 minut. Podawać gorące.

Potrzebne przybory:

patelnia, deska, nóż, garnek

Jak podawać?

Od razu po przyrządzeniu.

Uwagi:

Smacznego!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 11.10.2007 Doktor

Pyszne i proste danie. Polecam wszystkim amatorom dobrego jedzonka :)

Zgłoś 26.10.2007 kalinka23

Uwielbiam krewetki...więcnapewno spróbuje tego specjału...i napisze jak smakowało ;)

Zgłoś 24.11.2007 ewelinka

super jedzonko..............naprawdę polecam było pyszne

Zgłoś 09.08.2008 lukasz

czemu te krewetki tak smierdza?

Zgłoś 30.11.2010 CrayF

krewetki nie beda 'śmierdziały' jesli po podsmazeniu (kiedy wyparuje woda) zalejemy je miodem i pozwolimy aby sie toche skandyzowały - to dla tych, ktorzy lubia na słodko ..brak zapach... Pokaż więcej

krewetki nie beda 'śmierdziały' jesli po podsmazeniu (kiedy wyparuje woda) zalejemy je miodem i pozwolimy aby sie toche skandyzowały - to dla tych, ktorzy lubia na słodko ..brak zapachu gwarantowany!