Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Krewetki z tabasco

Tekst i foto Tomcio 15-02-2010

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty10 min.-

Składniki:

25 dag dużych surowych krewetek, czerwony sos tabasco, 20 ml kwaśnej tłustej śmietany, 10 dag
tartego żółtego ostrego sera, jedno żółtko, jeden ząbek czosnku, sól, pieprz, oliwa, sok z cytryny.

Jak przyrządzić:

Oczyszczone ze skorupek krewetki skropić tabasco i
sokiem z cytryny, dodać wyciśnięty przez praskę
czosnek, wymieszać i odstawić. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą i ułożyć w nim krewetki. Śmietanę wymieszać z tartym serem, żółtkiem, solą i pieprzem. Powstałą w ten sposób masą polać krewetki i piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 C aż zrumienią się z wierzchu {powinno to potrwać około 10 minut}.

Uwagi:

Potrawa bardzo, bardzo, smaczna!

Czas przygotowania:

Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury około 200 C.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 16.02.2010 GaGa

No tak, to musi byc smaczne! Uwielbiam krewetki w każdej postaci.