Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Krokieciki rybne sródziemnomorskie

Tekst i foto maxima 15-12-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
6-815 złprosty20 min.niska

Składniki:

40 dag filetów z dorsza lub morszczuka,
2 jajka,
2 bułki,
3-4 łyżki śmietany kremówki,
1 łyżka posiekanej natki,
1 ząbek czosnku czosnku,
sól, świeżo zmielony pieprz,
bułka tarta,
oliwa z oliwek,
2 cytryny.

Jak przyrządzić:

Filety rybne oczyścić, pokroić na kawałki i zmiksować ze śmietaną. Zmiksowane rybki przełożyć do miski. Dodać posiekane zioła, rozgnieciony czosnek, rozbełtane jaja i pokruszone bułki. Wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem. Uformować małe kuleczki. Krokiety obtoczyć w tartej bułce, a następnie smażyć na oliwie na średnim ogniu. Gotowe krokiety skropić sokiem z cytryny. Podawac z odrobiną pikantnego sosu pomidorowego.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Bardzo łatwe w przyrządzeniu.

Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.