Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Krokiet ziemniaczany

Tekst i foto maria 28-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
3 porcje z 2 ziemniaków2 złprosty5 min.niska

Składniki:

ziemniaki, cebulka, jajko, bułka tarta i masło

Jak przyrządzić:

Ziemniaki ugotować, cebulę uparować - połączyć z surowym jajkiem. Po wymieszaniu - formować placuszki w formie krokietów, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na maśle.

Jak podawać?

Najczęściej podaję z sosem czosnkowym.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 30.04.2007 Wilma

Do tego sos z suszonych grzybów, zmielonych w elektrycznym młynku do kawy na proszek, dodanych do klasycznego beszamelu (to wszystko troszkę pogotować)...