Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Krokiety z kapustą i grzybami

Tekst i foto Adriana 22-06-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

Ciasto:
- 2 szklanki mąki,
- 1 szklanka mleka,
- 2 szklanki wody (najlepiej przegotowanej i ostudzonej),
- 2-3 jajka,
- 1 łyżeczkę soli,
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej.


Z przygotowanego ciasta smażymy naleśniki na blady kolor.
Do ciasta można dodać 2 płaskie łyżeczki (można więcej) suszonej natki piertuszki, nie zmienia ona zbytnio smaku ciasta, ale zmienia wygląd usmażonego naleśnika, który wygląda ciekawiej.

Farsz:
- 35 dag pieczarek,
- 45 dag kwaszonej (kiszonej - jak kto woli) kapusty,
- 1 duża cebula,
- 3 łyzki ketchupu,
- 2 łyżki masła (masło można zastąpić olejem),
- sól i pieprz do smaku.

Panierka:
- 2 jajka i bułka tarta.

Jak przyrządzić:

Przygotowanie farszu:
Obraną cebulę kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na pateni z dwiema łyżkami masła, kiedy sie zeszkli wrzucamy ją do garnka i dodajemy obgotowaną i pokrojoną kapustę oraz pieczarki pokrojone w kostkę (ale nie za drobną) i 3 łyzki ketchupu. Wszystko dusimy pod przykryciem ok. 15 minut, następnie ściągamy przykrywkę i trzymając wszystko na małym ogniu przez jakieś 15 minut, stale mieszając, pozwalamy odparować nagromadzoną wodę. Farsz odstawiamy aby ostygł.
Na naleśniki nakładamy farsz i zwijamy.
Tak przygotowane krokiety obtaczamy w jajku, bułce tertej i smażymy na złoty kolor.

Uwagi:

Nie są to oryginalne krokiety jakie zamawia się w barach, ale też nie są złe, przygotowane takim sposobem. Mam nadzieje że będą wam smakowały.

Ciekawostka!
Kiedy robię w domu makaron na rosoł, to do ciasta też dodaję suszona piertuszkę albo suszony koper. Wtedy tak przygotowany makaron bardzo ciekawie wygląda w rosołku.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 22.06.2004 Adriana

Witaj Ramona. Miło, że odpowiedziałaś na mój przepis więc chciałam wytłumaczyć dlaczego moje prporcje są takie a nie inne. Otóż, jestem fanką cienkich ciast nalesnikowych i dlatego podałam w prz... Pokaż więcej

Witaj Ramona. Miło, że odpowiedziałaś na mój przepis więc chciałam wytłumaczyć dlaczego moje prporcje są takie a nie inne. Otóż, jestem fanką cienkich ciast nalesnikowych i dlatego podałam w przepisie takie a nie inne proprcję bo przecież nie placek gra główna rolę a sam farsz. Dużo zależy też od samej mąki nie raz zdarza się że wlewam więcej wody przy wyrabianiu ciasta. Jeszcze powiem dlaczego, bo chcę by ciasto nie było za tłuste dlatego tez do ciasta naleśnikowego nie dodaję oleju, wystarczy że krokiety są obsmażane w panierce a panierka wciąga tłuszcz. Pozdrawiam. Adriana.

P.S.

Proponuję też aby gotowych krokietów nie obtaczać w panierce, są wtedy mniej chrupiące.

Zgłoś 22.06.2004 Adriana

A co do formowania i wielkosci krokietów, wiadomo że to zależy od wielkości patelni, jeśli chodzi o zwijanie to powiem Ci Ramono jak ja to robię- mam patelnię średniej wielkości a więc na środek... Pokaż więcej

A co do formowania i wielkosci krokietów, wiadomo że to zależy od wielkości patelni, jeśli chodzi o zwijanie to powiem Ci Ramono jak ja to robię- mam patelnię średniej wielkości a więc na środek naleśnika nakładam czubatą łyżkę farszu, najpierw zakładam boki placka(ale nie na siebie) a potem zwijam cały naleśnik od góry w dół.

Potem tylko panierka (choć nie koniecznie) i smażonko.

Życze smacznego.

A może dradzisz mi swój sekret robienia krokietów? Pisałaś że robisz je trochę inaczej.

Trzymaj się!!!

Zgłoś 22.06.2004 ramona

Hej Adriana :) Naleśniki smązę na standardowej patelni ale nie wiem czemu wychodza krokiety-giganty. Chyba źle skaładam :( Więc następnym razem złoże tak jak Ty proponujesz :) A krokiety robie c... Pokaż więcej

Hej Adriana :) Naleśniki smązę na standardowej patelni ale nie wiem czemu wychodza krokiety-giganty. Chyba źle skaładam :( Więc następnym razem złoże tak jak Ty proponujesz :) A krokiety robie ciut inaczej :) na pewno w samku są takie same. Kapustę kiszoną gotuję, potem ją kroję. Pieczarki, paprykę i cebulę + Maggi, smaże, duszę, przyprawiam, sola i ziołami, pieprzem. Potem wszystko to mieszam z kapustą. I potem etapy formowania krokietów :) Mniam! Pozdrawiam :)

Zgłoś 22.06.2004 emgie

Dziewczyny, ale narobiłyście mi smaka :) chyba namówię moją mame aby takie krokieciki zrobiła jak przyjadę do domku. moja mama robi właśnie takie z cieńszego ciasta. pyszotka! mniam!

Zgłoś 23.06.2004 ulik

Często robię krokiety ale nie wiem co daje mąka ziemniaczana, czy naleśniki są lepsze jak doda się mąkę ziemniaczaną? Proszę odpiszcie. Jeżeli chodzi o smażenie to nie cierpię smażyć krokietów n... Pokaż więcej

Często robię krokiety ale nie wiem co daje mąka ziemniaczana, czy naleśniki są lepsze jak doda się mąkę ziemniaczaną? Proszę odpiszcie. Jeżeli chodzi o smażenie to nie cierpię smażyć krokietów na patelni, ja wkładam do siatki na frytki i smażę w głębokim tłuszczu są bardzo chrupiące i równo zrumienione:)

Zgłoś 24.06.2004 ulik

ADRIANA !!!! Dziękuję za odpowiedź. W najbliższym czasie wypróbuję twój przepis. Pozdrawiam:)

Zgłoś 27.06.2004 ulik

Bardzo ci dziękuję za rady na pewno skorzystam. A tak na marginesie to chyba wszystkie tesciowe za bardzo nie lubią nowości zwłaszcza od synowych. Pa. Pozdrawiam :)

Zgłoś 16.07.2004 dagmara

witam, krokiety są SUPER! pierwszy raz dodałam mąkę ziemniaczaną - opłacilo się. farsz zrobiłam trochę inny ale ciasto wyszło boskie... pozdrawiam

Zgłoś 31.07.2004 marta

a wiecie jak latwo zamraac krokiery?

wystarczy po przygotowaniu obtoczyc w jajku i bulce tartei i zamrozic, a potem rozmrozic i podsmazyc na patelni lub woku

powodzenia!

Zgłoś 27.08.2004 judyta

witam, mam 19 lat i nigdy specjanlinie nia miałam problemów z robieniem krokietów, zawsze wychodza mi mi pyszne, ja dodaje do naleśników łyżkę przecieru pomidorowego a do kapusty wkrawam kawałki... Pokaż więcej

witam, mam 19 lat i nigdy specjanlinie nia miałam problemów z robieniem krokietów, zawsze wychodza mi mi pyszne, ja dodaje do naleśników łyżkę przecieru pomidorowego a do kapusty wkrawam kawałki świeżego pomidora, i jeszcze sosik do krokietów też pomidorowy, takie krokieciki sa najlepsze, polecam i życze smacznego.

Zgłoś 02.01.2012

hej powiem wam szczerze nie uzywajcie magi bo to tylko niszczy smak potrawy

Zgłoś 09.12.2004 krzys

a ja mam 16 lat i nigdy tego nei robilem ale mi w szkole smakuja i chce sie nauczyć. i prosze o idealny przepis zeby te nalesniki mi sie nei rozwalały na patelni jak je przewracam bo mi sie to n... Pokaż więcej

a ja mam 16 lat i nigdy tego nei robilem ale mi w szkole smakuja i chce sie nauczyć. i prosze o idealny przepis zeby te nalesniki mi sie nei rozwalały na patelni jak je przewracam bo mi sie to nie udaje :(

pomózcie

Zgłoś 15.01.2005 Asia

Baaaaaaaaaaaaaardzo dziękuje ze nieświadomie pomogłaś mi rozwiązać problem NIE PĘKAJĄCYCH naleśników - ta mąka ziemiaczana rewelacja!!! Krokiety wyszły wyśmienite chociaż przyznam że na 1 szkl m... Pokaż więcej

Baaaaaaaaaaaaaardzo dziękuje ze nieświadomie pomogłaś mi rozwiązać problem NIE PĘKAJĄCYCH naleśników - ta mąka ziemiaczana rewelacja!!! Krokiety wyszły wyśmienite chociaż przyznam że na 1 szkl mleka dodałam 1 szkl wody i tak wyszły cieniutkie. Zastanawiam się nad farszem (naprawdę pyszny) czy zamiast chemicznego ketchupu nie można by było dodać czegoś zdrowszego? serdecznie pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje!!

Zgłoś 17.02.2005 bebe

Super przepis na ciasto , nigdy nie dodawałam mąki ziemniaczanej a to chyba sekret dobrych nalesników.

Zamiast zwykłej wody można dodać mineralnej gazowanej.

Zgłoś 14.03.2005 Gerwaz

niech mi to ktos zrobi i wysle mailem :( bo az zglodnialem i to straaaaasznie am am am am

Zgłoś 15.03.2005 Emilia

mam tylko jedno pytanie, czy farsz kłade na zimne ciasto? tzn. interesuje mnie to czy moge najpierw nasmazyc sobie nalesniki czy musze robic wszystko na bierzaco?

Zgłoś 07.05.2005 Irena

Tak czytam Wasze przepisy ,a ze jestem osoba co lubi sprawdzac ,powiem Wam ,wczoraj sie dowiedzialam ze zamiast naleznikow do krokietow mozna to zastapic andrutem ....tak to nie pomylka ,tylko t... Pokaż więcej

Tak czytam Wasze przepisy ,a ze jestem osoba co lubi sprawdzac ,powiem Wam ,wczoraj sie dowiedzialam ze zamiast naleznikow do krokietow mozna to zastapic andrutem ....tak to nie pomylka ,tylko trzeba je namoczyc zeby mozna bylo je bez problemu zwijac .Niczym sie nie roznia od naleznikowych i sa bardzo samaczne . Pozdrawiam

Zgłoś 12.07.2005 K

Emilio, naleśniki nie muszą być ciepłe, bo przecież i tak będziesz je obsmażać w panierce, wiec bez obawy mozesz najpierw przygotować naleśniki, a potem farsz (lub odwrotnie;) )

ja jak ro... Pokaż więcej

Emilio, naleśniki nie muszą być ciepłe, bo przecież i tak będziesz je obsmażać w panierce, wiec bez obawy mozesz najpierw przygotować naleśniki, a potem farsz (lub odwrotnie;) )

ja jak robie farsz zazwyczaj (nie wiem czemu) wychodzi mi mniej niz naleśników, ale nie martwie sie tym bo na drugi dzień wykorzystuje je do innego farszu, w środek wrzucam różne skąldniki jakie akurat mam pod ręka-ale obowiazkowo jakaś wędlinka iżółty serek i zapiekam zawiniete w koperte bez panierowania, równie pycha jak te z w/w przepisu;)

pozdrawiam

Zgłoś 23.07.2005 MARTUSIA

WEDŁUG MNIE KROKIECIKI SĄ PYYYCHA

Zgłoś 18.08.2005 malgolasek

robiliśmy naleśniki według przepisu...niestety naleśniki wychodzą za cienkie. nawet nie chciały się przewrócić. Dodaliśmy troszkę mąki i wyszło super. Moim zdaniem za dużo wody jak na tekie prop... Pokaż więcej

robiliśmy naleśniki według przepisu...niestety naleśniki wychodzą za cienkie. nawet nie chciały się przewrócić. Dodaliśmy troszkę mąki i wyszło super. Moim zdaniem za dużo wody jak na tekie proporcje..ale po dodaniu mąki przepyszne.

Zgłoś 15.11.2005 7ramzetka

Absolutna pychota:)))) Niedrogie,rewelacyjne danie.Cała familia najadła się po uszy.Dzięki za przepis.:)

Zgłoś 21.11.2005 eddy

prosze podaj ile to jest porcji. pozdrawiam

Zgłoś 07.12.2005 sreberko

Dzięki Adriano,że wspomniałaś w przepisie o mące ziemniaczanej. Przepis zaraz sprawdzę,ale juz widzę,że krokiety będą wspaniałe.

Czasami miałam klopot bo przy zawijaniu naleśnik sie złama... Pokaż więcej

Dzięki Adriano,że wspomniałaś w przepisie o mące ziemniaczanej. Przepis zaraz sprawdzę,ale juz widzę,że krokiety będą wspaniałe.

Czasami miałam klopot bo przy zawijaniu naleśnik sie złamał,a to juz fatalnie wygląda w wykonaniu "starej" gospodyni.Pozdrawiam serdecznie!

Zgłoś 15.12.2005 dusia

ja robie krokiety tylko z mięsem bo takie lubimy, a obtaczam je w

cieście naleśnikowym i w tartej bułce,opiekam na smalcu bo się nie przypalają życzę smacznego.

Zgłoś 17.12.2005 Milka

Naleśnik nie będzie się łamał przy zawijaniu jeżeli będzie cieniutki. Gruby albo się złamie, albo pozawijamy rozlazłe na boki wielkie i niezbyt zgrabne krokieciska.

Zgłoś 13.01.2006 Agnieszka

Witam

właśnie mam zamiar zrobic takie krokiety. A jeśli chodzi o łamanie się naleśników to nie wiem jak wy robicie, ale ja po usmazeniu układam na talerzu jeden na drugim i one wtedy mięk... Pokaż więcej

Witam

właśnie mam zamiar zrobic takie krokiety. A jeśli chodzi o łamanie się naleśników to nie wiem jak wy robicie, ale ja po usmazeniu układam na talerzu jeden na drugim i one wtedy miękną i wogóle się nie łamią

Pozdrawiam :)

Zgłoś 25.02.2006 Jaro i Poli !!

dzieki za przepis !!! Szukałem go ze swoją córką i wreszcie cos znalazłem !! mam nadzieje ze bedą nam smakowac .. :-)

Zgłoś 28.02.2006 gosia

DOSKONALE CIASTO, PYSZNE KROKIETY

Zgłoś 11.03.2006 Kama

Krokieciki przepyszne!!! Do farszu dodałam, oprucz wszystkich skladników ktore zaleca Adrinna czosnek (2 ząbki zeby nie przesadzić)!!!! cos pysznego !!!

Zgłoś 26.03.2006 kinga 17

Hmmmm krokiety z kapustą i grzybami pychota!!! uwielbiam je przyżądzać w domku!!! a rodzinka je kocha sa pyszne!!!!!!!!!!!!

Zgłoś 11.04.2006 wiolka

Właśnie zaraz robię krokiety z identycznym farszem.Jest najlepszy a do ciasta zamiast przegotowanej wody dolewam po prostu mineralnej. Pozdrawiam

Zgłoś 23.04.2006 das

to jest skladnik na krokiety

Zgłoś 28.07.2006 Agaa

Właśnie zjedliśmy krokiety z twojego przepisy:)

Dodałam tylko 2 łyżki mąki więcej i pyszota

Zgłoś 31.07.2006 Daria

witam wszystkich!czy moglby mi ktos powiedziec, ile krokietow wychodzi z tego przepisu?? wiem, ze wielkosc patelni odgrywa zasadnicza role, ale tak mniej wiecej, bo z szacowaniem to ciezko:) poz... Pokaż więcej

witam wszystkich!czy moglby mi ktos powiedziec, ile krokietow wychodzi z tego przepisu?? wiem, ze wielkosc patelni odgrywa zasadnicza role, ale tak mniej wiecej, bo z szacowaniem to ciezko:) pozdrawiam

Zgłoś 04.08.2006 Sober

Hmm... ja pietruchę dodawałem do bułki tartej przy panierowaniu, żeby ta skorupka po usmażeniu była w zielone kroki :D Muszę spróbować dodać ketchupu do farszu, bo nigdy tak nie robiłem. Dodawał... Pokaż więcej

Hmm... ja pietruchę dodawałem do bułki tartej przy panierowaniu, żeby ta skorupka po usmażeniu była w zielone kroki :D Muszę spróbować dodać ketchupu do farszu, bo nigdy tak nie robiłem. Dodawałem natomiast kostkę rosołową (drobiową), także zdecydowanie więcej pieczarek i cebuli. Przyprawiałem też wszystko majerankiem, oregano i bazylią, bo lubię specyficzny aromat tych ziół. A tak w ogóle, to jutro będę robił krokiety :D Mniam :D

Zgłoś 02.09.2006 iksik

No tak nie rozpadaja sie bo sa gumiaste!!!spróbuj je same bez farszu ale nie na ciepło tylko na zimno.ble!!!!!!!

Zgłoś 09.09.2006 folik

twoje krokiety są wspaniałe super przepis

Zgłoś 28.09.2006 Lenka

Witam czytam o krokietach bo chce sprawdzic i moze cos udoskonalic. jutro bede robiła powiem wam jak było:) ale moge wam podpowiedzic ze zamiast w jajku i w bułce moze obtoczyc w smietanie i buł... Pokaż więcej

Witam czytam o krokietach bo chce sprawdzic i moze cos udoskonalic. jutro bede robiła powiem wam jak było:) ale moge wam podpowiedzic ze zamiast w jajku i w bułce moze obtoczyc w smietanie i bułce:) polecam palce lizac

Zgłoś 13.10.2006 Maryla

Próbowałam różnych przepisów na ciasto do krokietów.Twój jest najlepszy, poprostu bez konkurencyjny. Dziękuję .

Zgłoś 08.11.2006 Martin

Witaj Adriano

Mieszkam w niemczech ale niestety tutaj ciezko jest o krokiety wiec postanowilem zrobic je sam,w porozumieniu z mam przez tel,dyktowala mi co mam robic wszystko wyszlo ideal... Pokaż więcej

Witaj Adriano

Mieszkam w niemczech ale niestety tutaj ciezko jest o krokiety wiec postanowilem zrobic je sam,w porozumieniu z mam przez tel,dyktowala mi co mam robic wszystko wyszlo idealnie tylko te ciasto wrr troche nie wyszlo i wyszly mi krkiety giganty ale i tak byly smaczne:) ale dzis postanowilem ze zrobie krokiety wedlog twojego przepisu i mam nadzieje ze mi wyjda:) Jesli mi wyjda podziele sie z Toba ta wiadomoscia .Pozdrawiam

Zgłoś 08.11.2006 Martin

Przepraszam za pomylke w imieniu Ramona:) gotuje i pisze komentarze :)

Zgłoś 28.11.2006 Leszek098

Twoje krokiety są pyszne, ale wprowadziłem pewne zmiany w farszu. Zamiast pieczarek zastosowałam grzyby suszone wyjęte z wcześniej gotowanej zupy. Kapuste wzbogaciłem jeszcze o przyprawy takie j... Pokaż więcej

Twoje krokiety są pyszne, ale wprowadziłem pewne zmiany w farszu. Zamiast pieczarek zastosowałam grzyby suszone wyjęte z wcześniej gotowanej zupy. Kapuste wzbogaciłem jeszcze o przyprawy takie jak bazylia, oregano, ziele jałowca i.t.p.

Naprawdę polecam. Pychota.

Zgłoś 15.02.2007 izka

witam ..a ja robie takie krokieciki z kapusta i pieczarkami tylko jeszcze dodaje pasztet wiejski domowy lub kupny taki wieprzowy u nas produkuje go firma "mróz"i sa przepyszne i farsz ... Pokaż więcej

witam ..a ja robie takie krokieciki z kapusta i pieczarkami tylko jeszcze dodaje pasztet wiejski domowy lub kupny taki wieprzowy u nas produkuje go firma "mróz"i sa przepyszne i farsz sie trzyma razem....lub w wersji pieczarki smażone i ser starty żółty tylko pieczarki nie moga byc za cieple bo sie farsz sklei przed nalożenie m...smacznego!!!

Zgłoś 22.12.2006 gaga

Ciasto rewelacyjne !!!. Przy tych proporcjach ciasta wystarcza na ok 15-17 naleśników

Pozdrawian, smacznego

Zgłoś 24.12.2006 olaeska89

Właśnie robię z mamą, później napisze jak wyszły ;)

Zgłoś 05.06.2007 Mili

Wlasnie zajadamy sie rodzinka! Pyyyycha :))) Krokieciki cuudo :))

Zgłoś 07.05.2007 KIDI

DZIEKI TOBIE DOSTALAM 6 Z HISTORII DZIEX

Zgłoś 07.05.2007 KIDI

DZIEKI TOBIE DOSTALAM 6 Z HISTORII DZIEX

Zgłoś 09.12.2008 ania

pychotka krokieciki .Dzisiaj robiłam je pierwszy raz i napewno nie ostatni.gorąco polecam!!!

Zgłoś 07.11.2007 malinka

krokiety super; dodam, ze placki musza byc cienkie wtedy lepiej się formuje krokiety Dzięki za wspaniały przepis.

Zgłoś 06.10.2008 l.u81

Zgłoś 23.10.2008 hana_nbg

palce lizac...a krokiety jak malowane mi wyszly:) dzieki :)

Zgłoś 21.11.2007 jola

cala moja rodzina robi krokiety według twojego przepisu jest super .DZIEKI

Zgłoś 07.12.2007 Inka

Właśnie robię krokiety, na farsz uzywam swojego przepisu, ale naleśniki robię według waszego, bardziej wodniste. Mój mąż je właśnie smaży, wychodzą ogromne i cieniutki, nie łamią się, super:) po... Pokaż więcej

Właśnie robię krokiety, na farsz uzywam swojego przepisu, ale naleśniki robię według waszego, bardziej wodniste. Mój mąż je właśnie smaży, wychodzą ogromne i cieniutki, nie łamią się, super:) pozdrawiam

Zgłoś 07.12.2007 marzena45

Zgłoś 07.12.2007 marzena45

jesli chodzi o formowanie krokietow ....to kroje poprostu krokieta jeszcze przed panierka na 3 rowne czesci..sa wtedy rowne i nie mam problemu z formowaniem.....

Zgłoś 10.11.2008 aga

czesc moze wiecie czy moge pomieszac pieczarki ze zwyklymi grzybami?

Zgłoś 16.12.2007 Damian

Myślę, że naprawde są pyszne

Zgłoś 14.11.2008 Sienio

Przepisik OK. Nie pierwszy raz robiłem naleśniki ale przepis przydał sie co do składników.

-W moim odczuciu lepiej zastąpic 1 szklankę wody, mlekiem... Zwiękasza to chrupkośc skórki Nale... Pokaż więcej

Przepisik OK. Nie pierwszy raz robiłem naleśniki ale przepis przydał sie co do składników.

-W moim odczuciu lepiej zastąpic 1 szklankę wody, mlekiem... Zwiękasza to chrupkośc skórki Naleśnika ;P

-Te 2 szklanki mąki to mozna potraktowac tak mniej więcej, konsystencja śmietany - wszystko zależy od wielkości jajek,itp.

-A co do farszu ja robię z grzybami suszonymi,(oczywiście wygotowanymi), co oznacza ze dodatkowe 15min wygotowywania wody oznacza przypalony farsz XD. Ale ten ketchup... hmmm bardzo fajny pomysł. Nieco dziwaczne, ale pasuje.

Podsumowując bdb przepis, dobrze objaśnie 'budowe" krokietów, no iiii... plus za ten ketchup.

Pozdrawiam, sienio.

Zgłoś 27.01.2008 anja

Są pycha. Ja dzisiaj zrobiłam trzymając się Twojego przepisu naleśniki i farsz są idealne. Proszę o więcej takich prostych, dobrych przepisów.

Zgłoś 13.02.2008 madzia

witam!!!krokiety z Twojego przepisu sa swietne dzieki za przepis!!!!!pozdrawiam

Zgłoś 04.04.2008 Urszula

Twoj przepis jest jak najbardziej orginalny i lepsze niz w barach! Po prostu nic dodac nic ujac! Kilka miesiecy temu robilam wedlug Twojego przepisu i dzisiaj znowu robie bo wtedy sie objadali(d... Pokaż więcej

Twoj przepis jest jak najbardziej orginalny i lepsze niz w barach! Po prostu nic dodac nic ujac! Kilka miesiecy temu robilam wedlug Twojego przepisu i dzisiaj znowu robie bo wtedy sie objadali(delikatnie mowiac)! Pozdrawiam!

Zgłoś 21.11.2008 sylwester's

Dobry wieczór,dzis miałem okazje wypróbowania przepisu na te pyszna potrawę, udały się idealnie. Wczesniej miałem problem z ciastem naleśnikowym aż do dziś kiedy znalazłem ten przepis:)dziekuje ... Pokaż więcej

Dobry wieczór,dzis miałem okazje wypróbowania przepisu na te pyszna potrawę, udały się idealnie. Wczesniej miałem problem z ciastem naleśnikowym aż do dziś kiedy znalazłem ten przepis:)dziekuje serdecznie i polecam ten przepis swoim znajomym

Zgłoś 05.04.2008 janek230

ten przepis jest super ciasto rewelacyjne pozdr:)

Zgłoś 11.04.2008 beti

Witam i pozdrawiam .

bardzo lubię krokiety -lecz nie robiłam i sama teraz dzięki wam na pewno spróbuje. DZIEKI

Zgłoś 26.04.2008 magi

no raczej ten przepis na krokiety niebardzo mi sie nie udało ani 1 usmazyc poniewaz sie rozrywały

Zgłoś 08.06.2008 ona

kto by teraz robił makaron- kobieto? chyba nze siedzi si ew domu i nie pracuje...

Zgłoś 04.07.2008 Kłokiet

Mniam Kłokiety lubie je bajdzo , wogule muj kolega to kłokiet :))

Zgłoś 09.07.2008 anulka

krokiety to bardzo dobra rzecz i syta i switnie smakuja z barszczem

Zgłoś 30.10.2009 :)

musze przyznac, ze ciasto jest doskonale! myslalam na poczatku ze jest zbyt wodniste ale okazało sie ze jest rewelacyjne robie je do krokietow i nalesników na slodko! Dziekuje za wspaniały przep... Pokaż więcej

musze przyznac, ze ciasto jest doskonale! myslalam na poczatku ze jest zbyt wodniste ale okazało sie ze jest rewelacyjne robie je do krokietow i nalesników na slodko! Dziekuje za wspaniały przepis i polecam wsyztkim naprawde warto!!

Zgłoś 22.07.2008 Wikki

wyszly super. I pyszne ciasto i farsz tez. Pozdrawiam

Zgłoś 08.08.2008 Monika

Krokiety wedlug Twojego przepisu zrobil moj maz,po raz pierwszy wyszly jak nalezy:)Mialam uczte po powrocie z podrozy,byly przepyszne,innych nie chce:)a maggi dodaje do wszystkiego,ale do tych k... Pokaż więcej

Krokiety wedlug Twojego przepisu zrobil moj maz,po raz pierwszy wyszly jak nalezy:)Mialam uczte po powrocie z podrozy,byly przepyszne,innych nie chce:)a maggi dodaje do wszystkiego,ale do tych krokietow nie musialam ,niebo w gebie i w sypialni;) DZIEKUJEMY!

Zgłoś 08.11.2008 Bysia

Krokiety wyszły przepyszne :D szczerze polecam!!! pozdrwiam

Zgłoś 22.08.2008 Agnes ;)

Żadna ze mnie kucharka a krokieciki udały się bardzo dobrze...wszystkim smakowało. Proporcje na ciasto idealne, nic się nie rozwala. Farsz rówznież doskonały, dziękuję za przepis i pozdrawiam...... Pokaż więcej

Żadna ze mnie kucharka a krokieciki udały się bardzo dobrze...wszystkim smakowało. Proporcje na ciasto idealne, nic się nie rozwala. Farsz rówznież doskonały, dziękuję za przepis i pozdrawiam...

Zgłoś 08.11.2009 Michał

Osobiście nie przepadam za krokietami z kapustą, wolę mięso. Ale moja żona uwielbia, więc zrobiłem według waszego przepisu. Przyznam że bardzo smaczne. Pomysł z mąką ziemniaczaną bardzo dobry. C... Pokaż więcej

Osobiście nie przepadam za krokietami z kapustą, wolę mięso. Ale moja żona uwielbia, więc zrobiłem według waszego przepisu. Przyznam że bardzo smaczne. Pomysł z mąką ziemniaczaną bardzo dobry. Często robię naleśniki na słodko, ostro i czasem miałem problem z ciastem (zawsze dodawałem na oko wodę i mleko). Teraz naleśniki miały dobrą konsystencję.

Wprowadziłem tylko jedną innowację, do panierki dałem troszkę suszonego oregano, a do ciasta lubczyk ogrodowy i szczyptę papryki słodkiej. Sprawdźcie - mi smakowało. Pozdrawiam.

Zgłoś 08.02.2010 madzia_

Przepis wyśmienity. Pierwszy raz robiłam krokiety i wyszły idealnie. Ciasto się nie rozrywało, co najważniejsze!!!

Przepis na ciasto można wykorzystać również na nalesniki. Również pychota... Pokaż więcej

Przepis wyśmienity. Pierwszy raz robiłam krokiety i wyszły idealnie. Ciasto się nie rozrywało, co najważniejsze!!!

Przepis na ciasto można wykorzystać również na nalesniki. Również pychota!! Dzisiaj znowu robię, bo wszystkim tak smakuje.

Zgłoś 25.11.2009 kasia

Do farszu dodałam trochę sosu sojowo-grzybowego.Daje to ciemniejszy smak farszu i bardziej grzybowy smak.

Zgłoś 23.11.2009 piotrek

spróbujcie zastąpić wodę wodą gazowaną mineralną robią się wtedy bardzo pulchne

Zgłoś 24.12.2009 bat55

ciasto superr z zielichem

Zgłoś 24.12.2009 Tatka

Witaj Adrianna! Twój przepis na krokiety jest rewelacyjny robiłam w tym roku krokiety na Święta, rodzina była w 7 niebie. Mam tylko 1 uwagę jakbyś dodała troszeczkę maggi to krokiet miały by zna... Pokaż więcej

Witaj Adrianna! Twój przepis na krokiety jest rewelacyjny robiłam w tym roku krokiety na Święta, rodzina była w 7 niebie. Mam tylko 1 uwagę jakbyś dodała troszeczkę maggi to krokiet miały by znacznie

inny zapach i smak. Polecam krokiety Adrianny!!!!!!! :D

Zgłoś 29.01.2010 kkasia

ten przepis jest super ale ja dodalam prawie 4 szkl maki bo to nie bylo ciasto tylko jakis plyn ale jhak dodaalam o prawie 2 szkl maki wiecej ciasto bylo swietne i cala rodzinka byla najedzona x... Pokaż więcej

ten przepis jest super ale ja dodalam prawie 4 szkl maki bo to nie bylo ciasto tylko jakis plyn ale jhak dodaalam o prawie 2 szkl maki wiecej ciasto bylo swietne i cala rodzinka byla najedzona xD

Zgłoś 01.02.2010 gosposia

Czy mógłby ktoś napisać ilez tego farszu wychodzi krokietów?? :D bardzo była bym wdzięczna :)

Zgłoś 25.03.2010 Aga

To ile w końcu jajek - 2 czy 3 ???

Zgłoś 11.04.2010 ona

Naleśników wyszło mi 16 :) pyszniutkie :)

Zgłoś 19.06.2010 moni

wszysko fajnie i przede smacznie. . .. ale ten przecier pomidorowy to zbrodnia. . . radzę osobiscie nie dodajcie. . .a. . . i niema jak nalesniki do krokietów zrobic na ostro .

Zgłoś 04.09.2010 zlosnica

świetny przepis na ciasto

Zgłoś 03.02.2013 goÅÄ

74Jhwp <a href="http://kbgmoakgwvnb.com/">kbgmoakgwvnb</a>, [url=http://ialhjfhrgdbo.com/]ialhjfhrgdbo[/url], [link=http://qbgdtwfnaugg.com/]qbgdtwfnaugg[/link], http://qf... Pokaż więcej

74Jhwp <a href="http://kbgmoakgwvnb.com/">kbgmoakgwvnb</a>, [url=http://ialhjfhrgdbo.com/]ialhjfhrgdbo[/url], [link=http://qbgdtwfnaugg.com/]qbgdtwfnaugg[/link], http://qfktkisctswm.com/