Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kurczak na chiński sposób

Tekst i foto maria 30-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4-5? złprosty30 min.?

Składniki:

3 piersi kurczaka, 1 opakowanie fix do potraw chińskich, 2 marchewki, 2 łodygi selera naciowego, 1 papryka czerwona, pół kapusty pekińskiej, 1 puszka kukurydzy, pół kostki rosołku warzywnego, przyprawy: chili, może być czosnek, jak kto lubi

Jak przyrządzić:

Piersi kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na małej ilości tłuszczu (ja smażę na Ramie Culinese). Na oddzielnej patelni obsmażamy pokrojone w słupki jarzyny z odsączoną kukurydzą, następnie przygotowujemy fix według przepisu i do tego dodajemy podsmażonego kurczaka i warzywa. Lekko mieszamy, przyprawiamy chili i czosnkiem do smaku. Polecam, pyszne.

Jak podawać?

Podajemy z ryżem, bułką, ziemniakami, na obiad i na kolację.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.