Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kurczak na ostro z parowaru

Tekst i foto ania 09-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2? złprosty20 min.niska

Składniki:

4 udka kurczaka,
papryka mielona, chili (troszeczkę), pieprz, sól czosnkowa

Jak przyrządzić:

Zdjąć z kurczaka skórę, przyprawić trochę solą czosnkową, pieprzem. Natrzeć porządnie papryką mieloną, na wierzch posypać chili. Włożyć do parowaru na 20 min.

Jak podawać?

Najbardziej lubię z łagodną mizerią - koniecznie z jogurtem.

Uwagi:

Uwielbiam takie kurczaczki, ale są naprawdę ostre.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 12.02.2010 gyfrgehb

bujaj sie