Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kurczak nadziewany

Tekst i foto pingo 06-01-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? zł-60 min.?

Składniki:

duzy kurczak, 30 dag watrobki drobiowej, 20 dag pieczarek, woreczek ryzu, 3 jajka, przyprawy

Jak przyrządzić:

Kurczaka trzeba oddzielic od kosci lacznie z udkami, watrobke kroimy w drobna kostke, pieczarki kroimy w kostke, ryz zaparzyc ale nie calkiem, lepiej jak jest na wpol ugotowany, ryz mieszamy z watrobka, jajkami, pieczarkami, nastepnie kurczaka zszywamy po kawalku zaczynajac od szyjki i nakladamy farsz. Zaszytego kurczaka posypujemy przyprawami najlepiej do kurczaka i wkladamy do piekarnika na ok. 1,5 godziny. Brytfanke smarujemy tluszczem i podlewamy woda (dosc duza iloscia, zeby potem polewac kurczaka w trakcie pieczenia).

Uwagi:

Odzielenie kurczaka od kosci nie jest az takie trudne - nalezy zaczac od gory od piersi i tak pomalu oddzielac, tak samo wyjmujemy kosci z udek nacinajac je od srodka .
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 13.09.2005 misio Robert

składniki kupiłem...zaraz zaczne robic....zobaczymy co wyjdzie....

Zgłoś 03.02.2011 iwa

JEST SUPER,JUZ ROBILAM

Zgłoś 31.03.2011 basia

Żeby łatwo oddzielić kości podobno dobrze najpierw obtłuc kurczaka pałką drewnianą. Właśnie spróbuję to zrobić.