Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kurczak po chińsku

Tekst i foto LIVIA 13-11-2002

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4 porcje? złśredni30 min.?

Składniki:

- 2-3 piersi z kurczaka,
- 3-4 marchewki,
- ostry ketchup,
- rodzynki (duża garść),
- sól,
- pieprz,
- papryka,
- olej.

Jak przyrządzić:

Piersi z kurczaka pokroić w kostkę na drobne kawałki i przesmażyć na oleju. Marchewkę utrzeć na dużych oczkach tarki i dodać do kurczaka. Dolać trochę wody i poddusić. Jak będzie miękkie dodać ketchup i przyprawy, dalej dusić. Na konieć wrzucić garść rodzynek i jeszcze chwilkę dusić pod przykryciem.

Jak podawać?

Z ryżem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 08.01.2003 Ewa

Też nie rozumie, dlaczego po chińsku, chyba tylko,ze nic z tego nie rozumię. Pomyliła się nazwa, albo by ładniej brzmiało, bardziej fachowo. Ale znam tę kompozycjjje i mozna dodać jeszcze podsm... Pokaż więcej

Też nie rozumie, dlaczego po chińsku, chyba tylko,ze nic z tego nie rozumię. Pomyliła się nazwa, albo by ładniej brzmiało, bardziej fachowo. Ale znam tę kompozycjjje i mozna dodać jeszcze podsmazzone pieczarki, ą czasami piersi zamienić na parówki. Niestety potrawa bez nazwy. Niektórzy nazwali leczo inni jeszcze cos wymyslili...

Zgłoś 15.11.2002 Andrzej

A czemu to sie nazywa po chinsku?

Zgłoś 11.03.2004 betanka

pomocy, potrzebny na już przepis na danie ze strusia.Kto coś wie na ten temat niech pisze na moją pocztę