Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kurczak po kolumbijsku

Tekst i foto Ivona 28-05-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty?? min.?

Składniki:

6 udek z kurczaka, 1 mała cebula, 1-2 marchewki, 1 pietruszka, 1/2 selera naciowego, 1 czerwona papryka, 1 cytryna, 2-3 łyżki keczupu, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 2 surowe ziemniaki, natka pietruszki, liście selera, olej, sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Udka natrzeć solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Marchew, pietruszkę, seler i paprykę pokroić. Na spód brytfanny wlać odrobinę oleju, włożyć połowę jarzyn, dodac siekaną natkę pietruszki i liście selera. Na jarzynach ułożyć doprawione udka, polać keczupem i przecierem pomidorowym, następnie wyłożyć resztę pokrojonych jarzyn, na wierzchu ułożyć pokrojone w plasterki ziemniaki. Podlać niewielką ilością wody, odstawić na 1 godzinę. Potem dusić pod przykryciem na wolnym ogniu, aż ziemniaki będę miękkie.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 29.04.2012 ZHyjjlETHakKIY

Po wycięciu im. , jak wyglądają i jak się czują? Jeśli były dziwne, inne zacaph, kolor lub niektf3re obrzydliwe, rzucać nimi. Ale są dobre na gulasz lub zupę. Jak długo byli w lodf3wce?

... Pokaż więcej

Po wycięciu im. , jak wyglądają i jak się czują? Jeśli były dziwne, inne zacaph, kolor lub niektf3re obrzydliwe, rzucać nimi. Ale są dobre na gulasz lub zupę. Jak długo byli w lodf3wce?